DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina osigurao sredstva za sufinanciranje troškova prijevoza učenika slatinskih srednjih škola

Prema Odluci gradonačelnika Grada Slatine o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Slatine pravo na sufinanciranje prijevoza imaju redoviti učenici slatinskih srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Slatine, a koriste uslugu javnog prijevoza autobusom te čija udaljenost od adrese u mjestu prebivališta učenika do adrese u mjestu škole  iznosi više od pet kilometara.

Javni prijevoz podrazumijeva prijevoz od mjesta prebivališta učenika do mjesta škole i od mjesta škole do mjesta prebivališta.

Pravo na sufinanciranje nemaju učenici koji pohađaju srednju školu izvan Grada Slatine te učenici kojima se troškovi prijevoza u cjelini financiraju iz drugih izvora.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu (NN, broj 94/2021.) kojom su utvrđeni kriterij i način sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu.

Spomenutom Odlukom Grad Slatina će učenicima koji ispunjavaju uvjete, sufinancirati razliku od utvrđenog iznosa sufinanciranja do punog iznosa cijene komercijalne mjesečne karte (s popustom) prijevoznika, a s kojim Grad Slatina ima zaključen ugovor o sufinanciranju.

Sredstva za sufinanciranje troškova prijevoza do 31. prosinca ove godine, osigurana su u Proračunu Grada Slatine za 2021. godinu.
(mf/Izvor Grad Slatina)

Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Slatine

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button