DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Grad Slatina osigurao prostor za rad slatinske Udruge Vretenac

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina iako vrlo mlada slovi za jednu od najaktivnijih udruga na području grada Slatine, a većina aktivnosti provodi se u prostorijama OŠ Eugena Kumičića Slatina koji je nedostatan za sve aktivnosti i potrebe njezinih korisnika i volontera.

Osim što se radi s korisnicama, u rad udruge uključene su i majke korisnika, a intenzivno se radi na senzibiliziranju javnosti, te su uz provedbu nekoliko kvalitetnih projekata održane i brojne edukacije o različitim temama kao što su podrška roditeljima, socijalna prava, autizam… Isto tako Udruga Vretenac sudjeluje i u sportskim natjecanjima te je i na tom polju ostvarila značajne rezultate.

Ova vrlo aktivna Udruga osmislila je i niz drugih aktivnosti kako bi olakšala i poboljšala život svojim korisnicima, ali je za njihovo provođenje najveći problem nedostatak prostora. Upravo o toj su temi predsjednica udruge Patricija Karaman, tajnica Ivana Sabolić i volonterka Julijana Pavlešić u nekoliko navrata razgovarale s gradonačelnikom Slatine Denisom Ostrošićem, te je uz potporu Grada Slatine udruzi osiguran adekvatan prostor.

Jučer je i službeno predsjednici Karaman uručen Ugovor o izravnoj dodjeli nekretnine, u vlasništvu Grada Slatine, na korištenje u svrhu nefinancijske podrške udruzi, koji je potpisala u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Sanje Mrzljak Jovanić.

Prema riječima Patricije Karaman jedan od prvih koraka nakon potpisivanja ugovora bit će adaptacija dobivenog prostora, odnosno kuće koja se nalazi u Ulici Matije Gupca u Slatini, kako bi se prilagodila potrebama rada Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.

Kako je sama adaptacija dobivenog prostora veliki poduhvat, sljedeći korak je izrada projektne dokumentacije i prijavljivanje na projektne natječaje EU fondova.
Udruga Vretenac s prostorom ima velike planove, a neki od njih su uređenje i opremanje stolarske radionice, radionice za šivanje, prostora za održavanje edukacija, ali i prostora za zajednička druženja članova i volontera Udruge.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button