DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina osigurao pomoć roditeljima njegovateljima

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o novčanoj pomoći osobama kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja.

U skladu sa spomenutom Odlukom pravo na novčanu pomoć ostvaruju roditelji s prebivalištem na području Grada Slatine, kojima je to pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće se podnošenjem zahtjeva upravnom tijelu Grada Slatine nadležnom za poslove socijalne skrbi koje utvrđuje ispunjavanje uvjeta za stjecanje prava i donosi odgovarajuće rješenje.

Podnositelj zahtjeva dužan je, uz zahtjev, dostaviti dokaze potrebne za ostvarivanje prava, odnosno presliku osobne iskaznice, izvršno rješenje Centra za socijalnu skrb, te dokaz o zadnjoj isplati naknade roditelju njegovatelju.

Na taj način novčana pomoć Grada Slatine u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno roditeljima njegovateljima pripada od prvoga dana sljedećeg mjeseca nakon podnošenja zahtjeva, a financijska sredstva za njezino ostvarivanje osigurana su u Proračunu Grada Slatine za 2021. godinu.
(mf/Izvor: Grad Slatina/Foto: Ilustracija)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button