GOSPODARSTVONASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

Grad Slatina osigurao financijsku potporu za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima

U cilju demografske obnove, izjednačavanja mogućnosti i ostanka mladih obitelji i mladih u Republici Hrvatskoj, temeljem Provedbenog programa Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u razdoblju od 2021. do 2024. godine i Odluke o raspisivanju i provedbi Pilot projekta javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini, Grad Slatina je u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine prijavio projekt usmjeren na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Tako je danas na adresu Grada Slatine stigla pozitivna Odluka o raspodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini kojom je Gradu Slatini dodijeljeno ukupno 17.280,00 eura.

Ovim projektom sufinancirat će se troškovi stanovanja korisnicima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama te koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Ministarstvu financija odnosno Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu koji se nalazi na području jedinice lokalne samouprave. Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Tako će Grad Slatina u narednom razdoblju, raspisati i provesti javni poziv mladim obiteljima i mladima za dostavu prijava za sufinanciranje troškova stanovanja sukladno odredbama Pilot projekta te tako uložiti dodatne napore usmjerene na zadržavanje mladih obitelji i mladih na slatinskom području te sveukupnu demografsku obnovu grada Slatine.

(nm/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button