DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Grad Slatina objavio Javni poziv za novi paket potpora poduzetnicima

Dodjela bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine

S ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanje konkurentnog nastupa na tržištu, povećanja investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, Grad Slatina je u petak 2. travnja ove godine objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Predviđena sredstva iznose 750.000,00 kuna, a Javni poziv je otvoren do 3. svibnja 2021. godine ili do iskorištenje sredstava predviđenih ovim Javnom pozivom.

Bespovratne potpore po Javnom pozivu dodjeljuju se sukladno pravilima sadržanim u Uredbi europske Komisije, temeljem Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore i to za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora poduzetnika početnika, odnosno subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru Slatina, nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, certificiranja proizvoda, te subvencioniranje troškova implementacije industrijskog i grafičkog dizajna i troškova obveza prema HZZO RH i HZMO RH za zaposlenike u prvoj godini obavljanja djelatnosti. Zatim za sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, predstavljanja proizvoda i usluga poduzetnika Grada Slatine troškova priključka na komunalnu infrastrukturu (vodoopskrba i odvodnja), kao i za sufinanciranje Programa razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga i sl., obrazovanje postojećih poduzetnika, povećanje raspoloživih i aktivnih smještajnih kapaciteta na području grada Slatine, uzorkovanje tla, podizanje protugradnih mreža, te podizanje plastenika, staklenika i trajnih nasada.

Korisnici sredstava mogu biti poduzetnici i obrtnici utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada Slatine, te iznimno gospodarski subjekti, neovisno o veličini, vlasničkoj strukturi i sjedištu, koji planiraju investicije, projekte ili aktivnosti na području Grada Slatine koji će projektom utjecati na otvaranje novih radnih mjesta u gradu Slatini.

Prijave na Javni poziv podnose se Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine putem pošte ili osobno na adresu Grada Slatine, Trg sv. Josipa 10.

Javni poziv možete pogledati OVDJE, a za dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobama: Branimir Kalanj, e-mail: branimir.kalanj@slatina.hr i Jurica Culej, e-mail: jurica.culej@slatina.hr.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button