DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Grad Slatina novim mjerama pomaže slatinskim poduzetnicima uslijed pandemije Covid-19

Objavljen treći u nizu, a prvi ove godine Javni poziv kojim se nastoje ublažiti posljedice koronavirusa

Grad Slatina je u petak, 16. travnja 2021. godine objavio Javni poziv poduzetnicima s područja Grada Slatine čiji je rad ograničen ili obustavljen Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Objavljeni Javni poziv treći je u nizu, a prvi ove godine kojim se slatinskim poduzetnicima nastoje ublažiti posljedice koronavirusa, a kroz ove im je mjere tijekom 2020. godine Grad Slatina dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od 360.000,00 kuna.

Javnim pozivom propisane su dvije mjere u vidu oslobađanja od plaćanja komunalne naknade prema Gradu Slatini za razdoblje travanj – svibanj 2021. godine, te dodjela bespovratne potpore male vrijednosti za isto razdoblje u iznosu od 1.500,00 kuna mjesečno.

Prihvatljivi korisnici mjera su poduzetnici čija je djelatnost ograničena odnosno uređena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a koji su registrirani i obavljaju djelatnost u području ugostiteljstva.

– I naši su ugostitelji kao i diljem, ne samo Hrvatske, već i svijeta tijekom pandemije koronavirusom koja se nikako ne smiruje, podnijeli težak teret i znatne štete u svom poslovanju. Stoga nam je cilj kroz ovaj Javni poziv na neki način pomoći u nakani očuvanja radnih mjesta u području ugostiteljstva te održanju likvidnosti poslovanja poduzetnika, – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Prijave na Javni poziv podnose se Gradu Slatini, Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine, na obrascu koji se nalazi u prilogu Javnog poziva. Zahtjev za prijavu s propisanom dokumentacijom podnosi se Gradu Slatini putem elektronske pošte do 26. travnja 2021. godine na adresu elektroničke pošte: jurica.culej@slatina.hr s naznakom „Zahtjev za dodjelu potpore male vrijednosti – COVID 19“.

Sve dodatne informacije te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Grada Slatine (OVDJE).

Za pomoć pri prijavi na Javni poziv možete se obratiti kontakt osobi: Jurica Culej, viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte, e-mail: jurica.culej@slatina.hr, mob.:091/ 600-9299.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button