DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina nastavlja s opremanjem novouređenog društvenog doma u Radosavcima

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić danas su obišli slatinsko prigradsko naselje Radosavci.
Razlog njihovog obilaska nastavak je, prošle godine započetog, opremanja novouređenog društvenog doma u Radosavcima.

Naime krajem prošle godine završen je gradski projekt Rekonstrukcije društvenog doma u Radosavcima čiji su mještani tako iz jednog neuporabljivog prostora dobili uređeni dom od 139 m2 u sklopu kojih im je na raspolaganju velika dvorana s pozornicom, ured s čajnom kuhinjom, sanitarni čvor i spremište, a uređen je i vanjski okoliš s dječjim igralište.

No kako bi se dom mogao koristiti na pravi način potrebno je i njegovo opremanje, odnosno nabava potrebnog inventara. Tako je prošle godine uz potporu Grada Slatine riješeno grijanje, nabavljeni su stolovi i klupe, te su ugrađeni kuhinjski elementi.
Dodatak svemu tome nabava je potrebnog posuđa i ostale kuhinjske opreme, a ovom su prigodom nabavljeni tanjuri, dok će se sve ostalo nabaviti u narednom razdoblju, kako doznajemo, tijekom ove i iduće godine kroz program malih komunalnih akcija.

– Drago mi je da i na ovaj način možemo pomoći mještanima Radosavaca kako bi ovaj dom zaživio punim plućima i čestitam im što se i sami trude upotpuniti  sportske i druge sadržaje koji će im omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz druženja i različite aktivnosti u domu. Naime, uz stol za stolni nogomet koji su na dar dobili tijekom prošlogodišnjih božićnih blagdana, iz vlastitih sredstava nabavili su stolove za stolni tenis, a zidove su ukrasili umjetničkim crtežima svog sumještanina Željka Fiketa. Želja mi je da se na sličan način uključe mještani i u ostalim prigradskim naseljima u koje je Grad do sada uložio napore i sredstva da im se omoguće što kvalitetniji uvjeti života. Mještani Radosavaca mogu biti primjer svima jer oni zaista žive ovaj dom i drago mi je vidjeti da je kvaliteta življenja ovdje sada puno veća, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Gradskim se čelnicima i Gradu Slatini na svemu do sada učinjenom za boljitak življenja u Radosavcima zahvalio Zoran Rabić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button