DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina na Viroexpu 2024.

27. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. otvorio je danas svoja vrata brojnim izlagačima i brojnim posjetiteljima koji tijekom današnjeg dana, te sutra i u nedjelju (16. do 18. veljače) imaju prigodu na sajamskom prostoru u Virovitici obići veliki broj štandova s preko 500 izlagača.

Grad Slatina se i na ovogodišnjem Viroexpu predstavlja zajedničkim nastupom s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Slatinskim informativnim centrom, odnosno Radio Slatinom, Zavičajnim muzejom Slatina, te Posjetiteljsko-interpretacijskim centrom EPIcentar Sequoia Slatina.

Tijekom izravnog javljanja iz sajmskog studija Radio Slatine zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić predstavio je ovogodišnji koncept nastupa Grada Slatine imena „Invest in Slatina“.

– Kao i protekle godine odlučili smo se na zajednički nastup s gradskim tvrtkama i institucijama prije svega Gradskom razvojnom agencijom Slatine, tvrtkama SLATINA PLUS d.o.o. i SIC d.o.o. kako bi što uspješnije i bolje predstavili ovogodišnji koncept nastupa „Invest in Slatina“, – istaknuo je Nikolić te pojasnio:

– Riječ je o konceptu kojim želimo fokus staviti na poduzetničke zone Grada Slatine, poduzetničke mjere koje kao Grad potencijalnim investitorima nudimo te ujedno i predstaviti turistički potencijal Grada Slatine, a kojeg danas ovdje predstavlja „Posjetiteljsko-interpretacijski centar EPIcentar Sequoia“.

Želim se zahvaliti svim gradskim tvrtkama i institucijama koje su se uključile u organizaciju ovogodišnjeg nastupa na VIROEXPO-u ali i poželjeti sreću svim izlagačima da se što bolje predstave te sklope nove poslove i tako unaprijede svoje poslovanje, – zaključio je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić te u nastavku govorio o značaju sajma Viroexpo, kako za sam Grad tako i za slatinske gospodarstvenike, obrtnike, udruge i ostale institucije.

Kako je za Grad Slatinu sudjelovanje na VIROEXPO-u od iznimne važnosti naglasio je i viši savjetnik za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Jurica Culej, i to, kako je rekao, ponajviše zbog privlačenja novih investitora koji žele doći u naš grad, pokrenuti poslovnu djelatnost te zaposliti nove ljude na području Grada Slatine.

– Grad Slatina raspolaže sa sedam poduzetničkih zona, a od kojih ove godine u fokus stavljamo Poduzetničku zonu Turbina 3. Riječ je o poduzetničkoj zoni čija se 1. faza izgradnje financira kroz Program Slavonija, Baranja i Srijem, te se kroz odobrena sredstva pomoći od MRRFEU-a sufinancira u iznosu od 464.529,00 eura. Ostala sredstva za izgradnju prometnica u iznosu preko 780.000,00 eura osigurava Grad Slatina. Kroz Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Slatine koji je u izradi, Grad Slatina želi privući potencijalne investitore te im kroz razne olakšice i potpore olakšati prve korake u pokretanju poslovnih investicija u Gradu Slatini, – ispričao nam je Culej, te u ulozi v.d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine dodao kako GRAS svojim sudjelovanjem na VIROEXPO-u želi ostvariti nova partnerstva i suradnje s institucijama, poduzetnicima, poljoprivrednicima te udrugama, a sve s ciljem jačanja i poticanja razvoja Grada Slatine ali i partnera s kojima intenzivno surađuje.

– Jedan od glavnih ciljeva je predstaviti usluge koje Gradska razvojna agencija Slatine nudi, a od kojih želim istaknuti pripremu i provedbu projektnih prijedloga, savjetovanja, edukacije i informiranja, pomoći pri otvaranju poslovnog subjekta te sve druge usluge kojima podižemo konkurentnost korisnika naših usluga.

Zajedničkim nastupom s Gradom Slatinom i partnerskim tvrtkama u vlasništvu Grada Slatine želimo u što boljem svjetlu predstaviti grad, ustanove i tvrtke u vlasništvu grada te tako privući nove investitore i turiste u Grad Slatinu, – zaključio je Culej te također pozvao sve Slatinčane i mještane prigradskih naselja da dođu na ovogodišnji Viroexpo i posjete sajamski prostor Grada Slatine.

Gradski štand Viroexpa na kojemu je uz zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliju Nikolića jedan od domaćina i predsjednik Gradskog vijeća Grda Slatine Tomo Tomić posjetili su već brojni posjetitelji, ali i izlagači sajma.

Pozivamo Slatinčane, mještane prigradskih naselja i sve zainteresirane da posjete Viroexpo i sajamski štand Grada Slatine gdje su za dobru atmosferu zaduženi tamburaši Tamburaškog sastava Vertigo.

Osim zajedničkog nastupa Grada Slatine sa spomenutim institucijama na ovogodišnjem Viroexpu na vlastitim štandovima izlaže i niz slatinskih gospodarstvenika, institucija, poduzetnika, obrtnika, OPG-a… čiju sajamsku ponudu možete pogledati u fotogaleriji.

Na vama je da sami obiđete ovogodišnji sajam Viroexpo i pronađete sve vama zanimljive izlagače.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button