DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina među prva tri na izboru za najbolji europski SALTO projekt – Prvo mjesto ipak zauzela Grčka

Jučer s početkom u 16:15 sati održan je izbor za najbolji europski projekt u organizaciji SALTO mreže. Putem ZOOM aplikacije Grad Slatinu predstavljala je Marija Fumić, voditeljica projekta Erasmus+ projekta Prvi koraci.

Zajedno s projektom Prvi Koraci Grada Slatine u kategoriji participacija u demokratskom životu našli su se njemački projekt Democracy Camp 2023 – Democracy, Sustainability and Intersectionality,čiji je nositelj Udruga Democracy International sa sjedištem u Kelnu, te grčki projekt nEU Citizenship, Udruge  Youthmakers Hub sa sjedištem u Kallithei.

Prilikom predstavljanja svako od predstavnika svoje organizacije morao je istaknuti 5 riječi koji opisuju njihov projekt, s projekt Grada Slatine opisan je riječima First steps for strong steps, opisujući pritom zadovoljstvo postignutim i želju za uspješnijim radom po pitanju mladih u budućnosti.

Stručni žiri sastavljen od stručnjaka kvalificiranih za rad s mladima pri Salto mreži unatoč naznakama kako bi Slatina mogla imati najbolji projekt, ipak se odlučio za Grčku te je pobjedu odnio projekt nEU Citizenship, dok su Prvi koraci Grada Slatine i Njemački Democracy Camp 2023. podijelili 2. mjesto.
(mf, Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button