CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Grad Slatina izvanrednim mjerama olakšava poslovanje gospodarstvenicima zbog koronavirusa

Kao i nekoliko gradova i općina u Hrvatskoj i Grad Slatina uvodi mjere za olakšavanje poslovanja  u svrhu pomoći svojem lokalnom gospodarstvu i građanima u izvanrednoj situaciji širenja zaraze koronavirusom.

Radi se o mjerama koje se odlukom izvršne vlasti mogu odmah uvesti, bez da se čeka njihova naknadna primjena ili je potrebno sazivanje sjednica gradskog ili općinskog vijeća.

Tako je danas, 17. ožujka gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio Odluku kojom se pravnim osobama i obrtnicima s područja Grada Slatine odgađa obveza plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina, bez kamata, za 90 dana, a isto tako protiv svih pravnih i fizičkih osoba s područja Grada Slatine, slijedećih 90 dana neće se pokretati postupci prisilne naplate gradskih prihoda.

– COVID-19 je virus opasan za zdravlje ljudi, a još opasniji za zdravlje ekonomije. Uz mjere koje će Vlada donijeti na državnoj razini, svaka jedinica lokalne samouprave mora iznaći rješenja kako pomoći svom lokalnom gospodarstvu, stoga Grad Slatina uvodi spomenute izvanredne mjere koje stupaju na snagu odmah u cilju pomoći građanima i tvrtkama u djelomičnom ublažavanju posljedica uzrokovanih izvanrednim događajima.
Iste dokazuju odgovorno ponašanje i poslovanje u teškim vremenima za naše gospodarstvo i život građana
, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Odluka – mjere za olakšanje poslovanja zbog koronavirusa

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button