DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina iskazao potporu narodu Ukrajine simboličnim obasjavanjem zgrade Gradske uprave ukrajinskim nacionalnim bojama

Kao i brojni gradovi diljem Hrvatske i svijeta, i Grad Slatina je iskazao svoju potporu Ukrajini koja se našla u teškoj i nezavidnoj situaciji u posljednjih nekoliko dana nakon ruskog napada na ovu zemlju koji ujedno označava i najveću europsku sigurnosnu krizu u zadnjih nekoliko desetljeća.

Grad Slatina je svoju solidarnost s napaćenim ukrajinskim narodom iskazao večeras simboličnim paljenjem svjetla te obasjavanjem zgrade slatinske Gradske uprave nacionalnim bojama Ukrajine.

Zgrada će plavim i žutim svjetlom biti obasjana od 18 do 20 sati za što se pobrinula tvrtka D&D Elmont vl. Mihaela Dlaba.

– S obzirom da smo i mi prošli Domovinski rat, najiskrenije suosjećamo s napaćenim narodom u Ukrajini te smo spremni, ukoliko se za to iskaže potreba, organizirati svu pomoć koju imamo na raspolaganju, – istaknuli su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić koji su nazočili simboličnom paljenju plavog i žutog svjetla kojim je večeras u znak solidarnosti obasjana zgrada Gradske uprave u Slatini. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button