DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina investirao u izgradnju prilazne ceste prema tvornici NUTRIS.tech™ u Novom Senkovcu

Proteklog je tjedna u sklopu terenskog obilaska gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vjekoslava Hessa obišao nekoliko lokacija na kojima su u tijeku, odnosno završeni radovi na održavanju i uređenju infrastrukture u slatinskim prigradskim naseljima, a za što je bila zadužena tvrtka Slatina kom d.o.o. čiji je direktor Sanjin Hmelik također prisustvovao obilasku. 

Jedna od lokacija bila je Novi Senkovac gdje je obavljena sanacija ceste u dijelu Varaždinske ulice, odvojak prema tvornici NUTRIS.tech™ u duljini od 155 m i širine 6 m. Gradska je to investicija vrijedna preko 476.700,00 kuna na tragu uspostavljene suradnje sa spomenutom tvrtkom koja će donijeti brojne benefite cijelom slatinskom području.

Sama prometnica asfaltirana je do ulazne rampe Nutrisa koji će s uređenjem nastaviti u sklopu svog razvojnog plana za idućih 3-5 godina čime će taj kompleks dobiti i neke nove sadržaje, dok bi sama tvornica uskoro trebala započeti sa službenim radom što će biti obilježeno svečanim otvorenjem planiranim 26. travnja ove godine.

Prema riječima slatinskog gradonačelnika u sklopu spomenutih radova napravljena je i priprema za budući projekt uređenja Parka Novi Senkovac koji Grad Slatina planira provesti u suradnji sa slatinskom Udrugom HVIDR-a.
Prvi radovi na orezivanju dotrajalih suhih grana su napravljeni te će se u narednom periodu novim radnim akcijama iste ukloniti i očistiti cijeli park od zaraslog raslinja. Uređenjem krajolika na ulazu u Novi Senkovac zaokružila bi se cjelokupna priča kojom će uz novu tvornicu Senkovčani dobiti i jednu pravu zelenu oazu za boravak u prirodi, sport i rekreaciju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button