DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i slatinska Turistička zajednica sudjelovali na konferenciji “Sustav turističkih zajednica 21. stoljeća”

Jučer je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu održana velika konferencija Jutarnjeg lista pod nazivom “Sustav turističkih zajednica 21. stoljeća” na kojoj su se okupili eminentni predstavnici domaćeg turizma – znanstvenici, konzultanti, predstavnici zakonodavstva i djelatnici turističkih zajednica, kao i gradonačelnici 10-ak hrvatskih gradova.
Grad Slatinu, na konferenciji koju je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predstavljali su gradonačelnik Denis Ostrošić i direktorica Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić.

Cilj konferencije bio je potaknuti javnu raspravu o novom Zakonu o turističkim zajednicama na kojoj su vodeći ljudi iz sektora predstavili najavljene promjene, a rasprava je između ostaloga održana kroz dva panela, „Što nacionalne turističke zajednice trebaju raditi“ i “Sustavi TZ-ova”.

Sudionici konferencije govorili su o svojim iskustvima rukovođenja lokalnim i županijskim turističkim organizacijama, ali i o najavljenim promjenama s naglaskom na razvoju turističkog proizvoda, ali i stvaranju novih motiva za dolazak gostiju.
Isto tako predstavljeni su svi noviteti koje donosi paket turističkih zakona, a među kojima su obveze smanjenja rashoda TZ-ova, prvenstveno onih koje se odnose na plaće djelatnika, decentralizaciju sustava, ali i izmjene u načinu raspodjele novca koji se godišnje prikupi od turističke pristojbe.

Završnu riječ dao je ministar turizma Gari Cappelli koji se osvrnuo na cjelodnevni rad, izlaganja predavača i panelista te zaključio da su novi turistički zakoni preduvjet za stvaranje novog i konkurentnog identiteta Hrvatske.
(mf/Foto: Turistička zajednica grada Slatine)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button