DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i Slatina kom nastavljaju s ulaganjima u uređenje groblja na slatinskom području

Grad Slatina u suradnji s gradskom tvrtkom Slatina kom d.o.o. koja je zadužena za upravljanje grobljima, kontinuirano sudjeluje u podizanju kvalitete usluga i poboljšanja infrastrukture, kako na gradskom groblju u Slatini tako i na grobljima u prigradskim naseljima.
Uz redovito obavljanje poslova prema godišnjem planu i programu rada, od košnje zelenih površina, orezivanja i održavanja zelenila u protekle četiri godine započelo se s planskim uređenjem groblja što uključuje i znatno investiranje u sanaciju mrtvačnica i ograda koje omeđuju grobljanske površine, hortikulturno uređenje, te između ostaloga i izgradnju prilaznih staza.
Na tom tragu Grad Slatina je s tvrtkom Slatina kom d.o.o. potpisao ugovore o sufinanciranju izgradnje i rekonstrukcije pješačkih staza na grobljima u Slatini, Novom Senkovcu i Sladojevcima.

Dio radova na izgradnji staza na novom dijelu gradskog groblja u Slatini je završen, a trenutačno su u tijeku radovi na izgradnji staza na groblju u Novom Senkovcu vrijedni preko 79.700 kuna.

– Riječ je o izgradnji centralne staze prema staroj kapelici i nove staze uz rub postojećeg groblja kako bi se dobila mogućnost formiranja novog polja za njegovo proširenje. Uz dosadašnje radove na uklanjanju dijela opasnog drveća i stare ograde na ulazu, predstoji i uklanjanje nekoliko starih borova i breza koje su prijetnja spomenicima, – pojasnio je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik koji je u pratnji gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa obišao spomenuto gradilište.
S tijekom izvođenja radova upoznao ih je voditelj gradilišta Goran Draksler koji je naglasio kako su u tijeku pripremni radovi na formiranju staza od kojih će jedna biti duga 54 m uz širinu od 2 m, dok će druga biti izgrađena u dužini od 58 m i širine 1,80 m.

Nakon spomenutih pripremnih radova, uslijedili su zemljani radovi, ugradnja rubnjaka i priprema kolničke konstrukcije za asfaltiranje koje će se obaviti kada se za to steknu vremenski uvjeti.
Svi pripremni radovi koji uključuju i uređenje okoliša oko novoizgrađenih staza trebali bi biti završeni do kraja ovoga tjedna.

Gradonačelnik Ostrošić je izrazio zadovoljstvo tijekom izvođenja radova, osobito što unatoč mjesecu prosincu vremenski uvjeti i dalje omogućavaju kvalitetnu izgradnju u sklopu planiranih projekata.

Dodao je kako u narednom periodu predstoje još i planirani radovi na izgradnji staze na groblju u Sladojevcima kojim bi se uz uređenje zapuštenog rubnog dijela također dobila mogućnost otvaranja novog polja za proširenje groblja.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button