Home / DOGAĐANJA / Grad Slatina i Slatina Kom d.o.o. – čuvajmo svoj okoliš
dig

Grad Slatina i Slatina Kom d.o.o. – čuvajmo svoj okoliš

Unatoč činjenici da je tvrtka Slatina Kom d.o.o. uz redovit odvoz komunalnog otpada, građanima kako Slatine tako i prigradskih naselja, osigurala prikupljanje razvrstanog otpada, odnosno odvojeno skupljenog reciklabilnog otpada: papira, plastike, stakla, limenki i otpadne odjeće, po principu „Od-vrata-do-vrata“ na njihovoj adresi, kao i mogućnost pohranjivanja različitih vrsta otpada u reciklažnom dvorištu u Radosavcima, još uvijek smo svjedoci brojnih divljih odlagališta otpada i neadekvatnog odbacivanja otpada u/uz postavljene kontejnere za miješani komunalni otpad.

Stoga ponovno podsjećamo građane na važnost čuvanja okoliša kojemu možete doprinijeti savjesnim ponašanjem i razvrstavanjem otpada.

Osim što će se s vaše adrese prema utvrđenom rasporedu osim komunalnog otpada, odvesti papir, plastika, staklo, metal i otpadna odjeća podsjećamo da sav ostali otpad poput glomaznog otpada, opasnog i neopasnog posebnog i problematičnog otpada… imate mogućnost odložiti u reciklažnom dvorištu koje se nalazi u sklopu odlagališta otpada u Radosavcima.

U reciklažnom dvorištu građani s područja grada Slatine i prigradskih naselja kojima tvrtka Slatina Kom d.o.o. već odvozi komunalni otpad mogu predati otpad bez naknade u radno vrijeme reciklažnog dvorišta, a prema trenutno važećem ljetnom radnom vremenu to je radnim danom od 6 do19, subotom od 9 do 12 sati.

RECIKLABILNI OTPAD (PLASTIKA , PAPIR, OTPADNA ODJEĆA I TEKSTIL ,  AMBALAŽNO STAKLO, LIMENKE)

Stanovnici Slatine i prigradskih naselja vreće sa skupljenim reciklabilnim otpadom, odnosno papirom, plastikom, tekstilom, limenkama i staklenom ambalažom predaju kada su pune na  dan odvoza (prvi i drugi četvrtak grad Slatina, prvi i drugi utorak prigradska naselja).

Nove vreće za odvojeno skupljanje papira i plastike biti će ostavljene na kućnom pragu prilikom svakog odvoza punih vreća.

Pored navedenih vreća za papir i plastiku na blagajni tvrtke Slatina kom d.o.o. u radnom vremenu od 7 do 14 sati  mogu se podignuti vreće za otpadnu odjeću, limenke i  staklo. (mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Za 15 projekata, Virovitičko-podravske županije, 13 općina i Grada Slatine, dodijeljeno 4.600.000,00 kuna, doznajte što će se graditi

U Hotelu Sheraton u Zagrebu, održana je svečanost potpisivanja o sufinanciranju projekata prema Programu održivog ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org