DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i ove godine jednokratnom pomoći pomaže roditeljima na slatinskom području za opremu novorođenčadi

Od 1. siječnja 2023. godine na snazi je Odluka o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području Grada Slatine kojom Grad Slatina nastoji potaknuti nastavak trenda povećanja nataliteta i demografske obnove.

Tako će Grad Slatina za svako novorođeno dijete u 2023. godini isplatiti jednokratnu pomoć i to: 400 eura za prvo dijete, 530 eura za drugo, te 660 eura za treće i svako sljedeće dijete.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te ima prebivalište na području Grada Slatine najmanje godinu dana.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi pokreće se zahtjevom  najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta, a uz zahtjev je potrebno dostaviti rodni list za novorođeno dijete, rodne listove za ostalu djecu, dokaz o državljanstvu roditelja i dokaz o prebivalištu roditelja.

Financijska sredstva za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi osigurana su u Proračunu Grada Slatine za 2023. godinu.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button