DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i ove godine božićnicom daruje umirovljenike s najnižim mirovinama – isplata će biti tijekom prosinca 2023.

Danas, 21. studenog zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić donio je Odluku o odobravanju isplate božićnice povodom božićnih blagdana umirovljenicima s područja Grada Slatine.

Tako će se umirovljenicima s najnižim mirovinama na području grada Slatine i ove godine uljepšati božićni blagdani božićnicom u iznosu od 35 eura (263,71 kuna).

Naime Grad Slatina će svim umirovljenicima koji imaju mirovinu do 300,00 eura (2.260,35 kuna) isplatiti božićnicu, što će zasigurno mnogima obogatiti blagdanski stol.

Na isplatu božićnice pravo ostvaruju i oni umirovljenici koji imaju prebivalište na području Grada Slatine, koji nisu na popisu umirovljenika dostavljenog od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pod uvjetom da im ukupna mirovina tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima ne prelazi iznos od 300,00 eura (2.260,35 kuna) o čemu je potrebno priložiti:

– uvjerenje o prebivalištu ili presliku osobne iskaznice,

– dokaz o visini mirovine  iz kojeg je jasno vidljiv iznos mirovinskog primanja (zadnji odrezak od mirovine, potvrda poslovne banke, potvrda o visini mirovine i sl.).

Isplata božićnice obavljat će se gotovinski tijekom mjeseca prosinca i to najkasnije do 22. prosinca ove godine, a o točnom datumu i načinu isplate umirovljenici će na vrijeme biti obaviješteni.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika božićnicu će moći preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokumentaciju za umirovljenike koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice.

Grad Slatina na ovaj način umirovljenicima s najnižim mirovinama želi sretan i blagoslovljen Božić.

(mf, Grad Slatina; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button