NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i DND Slatina i ove godine nizom aktivnosti obilježavaju Dan Palčića

Grad Slatina u suradnji s Društvom Naša djeca Slatina u nedjelju, 17. studenoga s početkom u 18 sati, obilježit će Dan Palčića, paljenjem ljubičastog svjetla na zgradi Gradske uprave, budući da je ljubičasta boja na globalnom nivou simbol obilježavanja tog Dana i u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost.

Međunarodni Dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci obilježava se diljem svijeta. U Hrvatskoj tu inicijativu već deset godina provodi udruga Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“, a za cilj ima skrenuti pozornost na sve rašireniji globalni problem poroda tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće što je pak vodeći uzrok smrtnosti novorođenčadi te drugi po redu uzrok smrti djece do 5. godine starosti, nakon upale pluća.
Jedno od desetero djece rodi se prije vremena, a u Hrvatskoj je to više od 2600 djece godišnje. Prerano rođena djeca, zahvaljujući modernoj medicini, danas imaju veće šanse za preživljavanje. No, u početku je to uvijek teška borba za ove mališane koji nisu proveli dovoljno vremena u maternici kako bi se razvili do kraja.

Međunarodni Dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci obilježit će se diljem Hrvatske različitim programima, okupljanjima roditelja i djece te predavanjima, a u Slatini će u nedjelju, 17. studenoga u 10 sati u prostorijama Društva Naša djeca Slatina, radionicu pod nazivom „Važnost pravilnog razvoja svodova stopala u rastu i razvoju“ održati fizioterapeutkinja Tina Jeđud.
U ponedjeljak, 18. studenoga od 16 do 17 sati, u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića, radionicu za djecu održat će magistre edukacijske rehabilitacije Patricija Karaman i Ivana Sabolić, pod nazivom „Radionica za poticanje fine i grube motorike“ koja je namijenjena djeci od 6 do 10 godina, dok će u istom terminu predavanje za roditelje održati logopedinja Tatjana Žnidarec, a koje nosi naziv „Jezično-govorni razvoj i kako ga poticati?“

Radionice su besplatne, a u pozivu djeci i roditeljima, te svim zainteresiranim građanima organizatori poručuju:
Dođite i poklonite se njihovoj HRABROSTI i svim njihovim borbama jer oni su NAJMANJI HEROJI NAJHRABRIJEG SRCA koje kuca u tim malenim, krhkim grudima. ❤ ONI SU PALČIĆI!!!
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button