Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina i dalje pomaže roditeljima njegovateljima

Novom Odlukom gradonačelnika Denisa Ostrošića, Grad Slatina u 2022. godini nastavlja s prošle godine pokrenutom financijskom potporom osobama kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja.

U skladu sa spomenutom Odlukom pravo na novčanu pomoć ostvaruju roditelji s prebivalištem na području Grada Slatine, kojima je to pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće se podnošenjem zahtjeva upravnom tijelu Grada Slatine nadležnom za poslove socijalne skrbi koje utvrđuje ispunjavanje uvjeta za stjecanje prava i donosi odgovarajuće rješenje.

Podnositelj zahtjeva dužan je, uz zahtjev, dostaviti dokaze potrebne za ostvarivanje prava, odnosno presliku osobne iskaznice, izvršno rješenje Centra za socijalnu skrb, dokaz o zadnjoj isplati naknade roditelju njegovatelju, te po potrebi i druge dokaze.

Na taj način novčana pomoć Grada Slatine u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno roditeljima njegovateljima pripada od prvoga dana sljedećeg mjeseca nakon podnošenja zahtjeva, a financijska sredstva za njezino ostvarivanje osigurana su u Proračunu Grada Slatine za 2022. godinu.

Ovu potporu Grada Slatine prošle je godine ostvarilo 15 korisnika kojima će redovita financijska sredstva itekako pomoći i u 2022. godini.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button