DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina dodijelio stipendije za školsku i akademsku 2022./2023. godinu te ima 31 novog stipendista

Nakon provedenog javnog natječaja, a temeljem Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine, Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Slatine utvrdilo je liste kandidata za dodjelu istih za školsku i akademsku 2022./2023. godinu.
Tako će ovu potporu Grada Slatine koristiti novi učenici i studenti, njih 31 i to za deficitarna zanimanja, za darovite studente i za dodjelu športskih stipendija.

Sukladno Odluci, stipendije u iznosu od 26,54 eura (200,00 kn) dodijeljene su najboljim učenicima slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca te najboljim učenicima prvih, drugih i trećih razreda slatinskih srednjih škola Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole, što je ukupno 7 stipendija za darovite učenike. U istom iznosu dodijeljene su i 4 športske stipendije učenika koje će se isplaćivati na mjesečnoj bazi.

U iznosu od 132,72 eura (1.000 kn) mjesečno dodijeljeno je 15 stipendija za darovite studente, te 5 stipendija za deficitarna zanimanja, a dobivat će ih studenti koji se školuju za sljedeća zvanja: doktor medicine, stručni prvostupnik sestrinstva, magistar inženjer građevinarstva, stručni prvostupnik inženjer građevinarstva i magistar socijalnog rada.
(mf/Izvor Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button