DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina dodijelio stipendije za školsku i akademsku 2021./2022. godinu

Nakon provedenog javnog natječaja, a temeljem Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine, Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Slatine utvrdilo je liste kandidata za dodjelu ukupno 25 stipendija za školsku i akademsku 2021./2022. godinu i to za deficitarna zanimanja, za darovite studente i za dodjelu športskih stipendija.

Sukladno Odluci, Stipendije u iznosu od 200 kuna dodijeljene su najboljim učenicima Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca te najboljem učeniku prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola na području Grada Slatine.

Isto tako dodijeljene su četiri športske stipendije učenika u iznosu od 200,00 kuna i jedna studentska športska stipendija u iznosu od 1.000 kuna, zatim trinaest stipendija za darovite studente koji će mjesečno primati 1.000 kuna, a dodijeljeno je i sedam stipendija za deficitarna zanimanja koje također iznose 1.000 kuna mjesečno.

Zbog trenutačne situacije vezane uz pandemiju koronavirusom i ove je godine izostala tradicionalna svečanost na kojoj je gradonačelnik Denis Ostrošić potpisivao ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na ovu potporu Grada Slatine, te se ugovori potpisuju ovih dana individualno u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button