CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Grad Slatina dodijelio 300.000 kn potpore poduzetnicima uslijed epidemije COVID-19

Grad Slatina je s ciljem pomoći gospodarstvenicima na području grada Slatine objavio 1. travnja ove godine Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz „Programa mjera potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19“. Na Poziv se do 30. lipnja 2020. godine mogu javiti poslovni subjekti obveznici komunalne naknade koji obavljaju poslovnu djelatnost na području grada Slatine i koji trpe posljedice u svom poslovanju uzrokovane epidemijom COVID-19, a nemaju dospjelih obveza prema Gradu Slatini.

Grad Slatina oslobađanjem poslovnih subjekata od plaćanja komunalne naknade želi pomoći gospodarstvu oslobađajući ih od troškova koja u ovo vrijeme ekonomske krize opterećuju njihovo poslovanje i tako preuzima dio odgovornosti za oporavak lokalnog gospodarstva. S druge strane, dodjelom bespovratnih potpora od 1.500 kuna mjesečno pokušava poboljšati likvidnost poduzetnika za vrijeme obustave rada kako bi oni, kada se okolnosti normaliziraju, mogli nastaviti poslovanje i održati zaposlenost.

Do 12. svibnja zaprimljeno je 218 zahtjeva, te je do sada dodijeljeno gotovo 300.000 kuna potpora.
219.000 kuna se odnosi na dodijeljene bespovratne potpore dok se preostali iznos odnosi na oslobađanje plaćanja komunalne naknade.
(Mihaela Feldi, Grad Slatina)

 

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org