DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina dobio priznanje za transparentnost gradskog proračuna

Na adresu Grada Slatine stiglo je priznanje za transparentnost gradskog proračuna od strane Instituta za javne financije, a u sklopu istraživanja Transparentnost proračuna županija, gradova i općina (studeni 2019. – travanj 2020.).

Naime, Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. godine rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem kojim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, željela se utvrditi količina i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvaliteta službenih internetskih stranica lokalnih zajednica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih zajednica u razdoblju od studenog 2019. do travnja 2020. godine, a to su: godišnje izvršenje proračuna za 2018.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2019.; prijedlog proračuna za 2020.; izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020. godinu.
Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti mogla se kretati od 0 do 5.

Kako je Grad Slatina osvojio maksimalan broj bodova, u ime Instituta za javne financije čestitke na osvojenom priznanju za transparentnost gradskog proračuna Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću uputio je ravnatelj Instituta Vjekoslav Bratić.

Detaljna analiza i metodologije istraživanja objavljena je u newsletteru „Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. – travanj 2020.“, a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button