DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Grad Slatina dobio povelju za NAJ-AKCIJU 2019.

Gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Grad Slatina prijatelj djece Snježana Pačarić zajedno s dvoje djece Dječjeg foruma Tea Halužan i Karla Mak u pratnji voditeljice Ivane Strupar sudjelovali su jučer na Savjetovanju Gradovi općine prijatelji djece.

Na Savjetovanju je Grad Slatina predstavljen kao grad koji je u kolovozu 2019. dobio počasni status Grad Slatina prijatelj djece, a gradonačelnik Denis Ostrošić obratio se nazočima prigodim riječima. Uz grad Slatinu, ovaj počasni naziv od ove godine nose i grad Drniš, općina Vižinada i općina Sveta Nedjelja.

Za informaciju, akcija „Gradovi i općine- prijatelji djece“ ove godine slave 20 godina osnivanja dok Konvencija UN o pravima djeteta 30 godina od usvajanja.

Akciju su osnovali i vode Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju (www.pedijatrija.org) i ured UNICEF-a za Hrvatsku. U Akciju je uključeno 126 gradova i općina, a prestižni status nosi 71 grad/općina.

Na veliku sreću i zadovoljstvo, na Savjetovanju je Grad Slatina za projekt Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Vretanac iz Slatine „Ni jedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ dobio povelju za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2019. godine kojom je poboljšan i uljepšan život djece.

Povelju je uručila predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi općine prijatelji djece i predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske dr.sc.Aida Salihagić Kadić i predsjednica povjerenstva za odabir Naj-akcija u 2019. godini mr.sc. Giovana Armano.

(tks/Foto i tekst:Izvor Snježana Pačarić DND)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button