DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina dobio Odluku o sufinanciranju projekta „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“

Na adresu Grada Slatine stigla je Odluka o sufinanciranju projekta „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“ kojeg je Grad Slatina u suradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Slatine prijavio na poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini.

Riječ je o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije kojom se želi riješiti problem nedostatka „biciklističke infrastrukture“ u gradu Slatini.
S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja zagađenja okoliša i poboljšanja kvalitete života u gradu želi se izgraditi kvalitetna biciklistička infrastruktura koja bi riješila problem nedostatka iste te potaknula biciklistički promet kao svakodnevnu aktivnost.
Projektom će se izraditi projektna dokumentacija za izgradnju biciklističke infrastrukture u ulicama Braće Radić u duljini 2,1 km, te Kralja Zvonimira duljine 2,6 km.

Dodijeljeni iznos sufinanciranja po ovom projektu iznosi 23.600,00 eura, a projekt je u skladu s Provedbenim programom Grada Slatine za razdoblje 2021. – 2025. te Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine.
(mf, Grad Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button