DOGAĐANJANASLOVNICA

Grad Slatina će i u novoj 2022./2023. školskoj godini osigurati besplatan pomoćni nastavni materijal svim slatinskim osnovnoškolcima

Jučer je u slatinskoj Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka upriličio susret s predstavnicima slatinskih osnovnih škola.

Tom su prigodom ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen i tajnik OŠ Josipa Kozarca Zdravko Peretin informirali gradske čelnike s provedbom upisa u novu školsku 2022./2023. godinu, a glavna tema razgovora bila je nabava školskih udžbenika i dodatnih materijala.

Naime, Grad Slatina u skladu s provedbom niza demografskih mjera, već niz godina financira nabavu pomoćnih nastavnih materijala za sve osnovnoškolce sa slatinskog područja, a to će učiniti i u novoj školskoj godini.

Taj će trošak ove godine biti nešto veći budući da će osim nabave radnih bilježnica i likovnih mapa za sve učenike od 2. do 5. razreda, zatim geografskih atlasa za učenike 5. razreda, karti Hrvatske za učenike 3. razreda te tehničkih kutija za učenike od 5. do 8. razreda, Grad Slatina ove godine financirati i radne bilježnice i kutije za likovni za 1. razrede, što je do sada financirala Virovitičko-podravska županija.

Za nabavu pomoćnih nastavnih materijala Grad Slatina će izdvojiti oko pola milijuna kuna budući da je procjena troškova, s obzirom na broj upisane djece po školi oko 250.000 kuna.

U Osnovnoj školi Eugena Kumičića za školsku godinu 2022./2023 upisano je ukupno 535 učenika no njih 431 pripada pod slatinsko područje među kojima i 50 prvašića. Ostalih 104 učenika su s područja općine Sopje.

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca za školsku godinu 2022./2023 upisano je ukupno 480 učenika od kojih će prvi razred pohađati njih 58.

– Budući da će Republika Hrvatska iz državnog proračuna financirati udžbenike, osnovnoškolce sa slatinskog područja tako će osim besplatnih udžbenika, uz potporu Grada Slatine prvoga dana škole u školskim klupama dočekati i sav potreban školski materijal, – rekao je dogradonačelnik Nikolić istaknuvši kako se Grad Slatina zaista trudi svim svojim sugrađanima izići u susret, a ova gradska potpora je od velike pomoći roditeljima koji ionako trebaju izdvojiti znatna sredstva kako bi svoju djecu kompletno opremili za školu.

Predstavnici slatinskih osnovnih škola izrazili su zadovoljstvo ovom potporom Grada Slatine te se u ime svih svojih učenika i njihovih roditelja zahvalili na pomoći pri nabavi školskih materijala.

– Ovo je odlično za roditelje koji mogu biti presretni jer mislim da nema baš puno lokalnih samouprava koje nisu osnivači škola, a da na ovaj način participiraju u budžetu roditelja naših učenika. Čak ni neki gradovi koji jesu osnivači školama ne uključuju se u ovolikoj mjeri kao Grad Slatina, tim više što Grad osim pomoćnih nastavnih materijala učenicima sa slatinskog područja osigurava i besplatnu prehranu u školi.
Hvala vam na tome jer tim roditeljima izlazite ususret maksimalno i za njih je to zaista velika pomoć, – rekla je ravnateljica Majhen.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button