DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

GPD Zrinski oduševilo prekrasnim izvedbama na svom godišnjem koncertu

Sinoć nas je GPD Zrinski, nakon prošlogodišnje pauze, ponovno počastilo svojim godišnjim koncertom.

Naime, prošle godine, ovo slatinsko pjevačko društvo s dugogodišnjom tradicijom, ostalo je bez čak dva voditelja zbora. Kada je stigao novi voditelj Domagoj Premužić, koji je odgovoran i zaslužan i za repertoar sinoćnjeg koncerta pa tako i vrhunski zvuk pjevača zbora, krenule su pripreme za njihov, također neizostavni božićni koncert. Pod ravnanjem dirigenta Premužića, po drugi puta je Zrinski jučer ponovno briljirao.

Pozdravljam vas u svoje ime i u ime svih članova pjevačkog društva. Zahvaljujem našem talentiranom dirigentu Domagoju Premužiću, kojemu tako mladom, znam da nije lako s nama koji smo većinom svi već pomalo u godinama, – rekla je u uvodu u koncert predsjednica GDP Zrinski Snježana Kardoš Žilavi te ga potom predstavila napomenuvši kako je trenutno na diplomskom studiju glazbene pedagogije. Potom je predstavila repertoar koncerta ali i gošće, pitomački glazbeno-vokalni sastav The Fusion, koje su se rado odazvale pozivu.

The Fusion je ujedno i prvi nastupao izvevši obrade poznatih hitova hrvatske glazbe poput “Minut srca tvog”, “Sve u meni se budi”…

Predsjednica društva zahvalila im je od srca na dolasku i lijepoj suradnji koju su već ranije započeli, a potom su u znak zahvale darovane cvijećem.

Potom su pred, nažalost malobrojnu publiku, nakon glasnog pljeska koji su osvojile gošće iz Pitomače, stigli glavni protagonisti večeri, članovi GPD Zrinski.

Poklonili su nam izuzetnih pet izvedbi više i manje poznatih pjesama među kojima se našla i jedna s engleskog dvora iz 15. st… .tradicionalna “Vehni, vehni” i druge. Dugotrajni pljesak ponukao ih je na još jednu dodatnu izvedbu, bila je to pjesma “Tebi majko”.

Na marljivom radu i trudu i zauzimanju za opstojnost i rad GPD Zrinski, posebnu zahvalnost iskazali su članovi zbora na čelu s njihovom predsjednicom, njihovom dirigentu Premužiću, a kao simbol svega navedenoga i on je na dar dobio cvijeće.

Bila je ovo zgodna prilika, unatoč jako vrućem i sparnom danu, uživati u divnim vokalnim izvedbama i to u klimatiziranom prostoru dvorane Hrvatskoga doma.

Predsjednica društva naposljetku je zahvalila svima koji su se odazvali i došli podržati slatinske pjevače te pozvala na njihov novi božićni koncert na kraju godine.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button