DOGAĐANJANASLOVNICA

Gotova 1. faza radova obnove i opremanja logopedskog kabineta DV Zeko

Donacijom Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA, , završena je 1. faza obnove i opremanja logopedskog kabineta u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini gdje je radove obavila tvrtka Honel Slatina vl. Zorana Horića.

Tako su obavljeni svi građevinski i instalaterski radovi obnove kabineta koji su obuhvaćali zamjenu elektro instalacija i rasvjetnih tijela, sanaciju i bojanje zidova i stropa, demontažu dotrajalog parketa i postavljanje laminata, te uređenje stolarije, a osim logopedskog kabineta uređen je i prilazni hodnik 

Osim toga nabavljena je i logopedska oprema, odnosno digitalni logopedski set, informatička oprema, dio namještaja, stručna literatura te igre koje će pomoći djeci s poteškoćama u govoru da bolje savladaju gradivo tijekom učenja novih govornih vještina.

– Drago mi je da su radovi na uređenju logopedskog kabineta u DV Zeko pri kraju. Dio je to prijateljske suradnje Grada Slatine s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju TIKA koja financira ovaj projekt. Na taj način dobili smo još jednu kvalitetu više u vrtiću, a uz proširenje zgrade jaslica zapravo omogućujemo da djeca i njihovi roditelji imaju još bolje i kvalitetnije uvjete, a vjerujem da smo ih u protekle četiri godine podigli za gotovo 100 posto, – rekao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je u pratnji svojih suradnika i ravnateljice DV vrtića Zeko Sanele Valpovac Maurer obišao novouređeni prostor logopedskog kabineta.

 

Arhivska fotografija

Zahvalivši se TIKA-i na spomenutoj donaciji, tom je prigodom istaknuo da će se u posljednjoj fazi obnove nabaviti ostatak opreme kako bi ovaj kabinet koji je prijeko potreban u ovakvoj ustanovi, dobio funkciju i opremu kakvu zaslužuje na radost svih kojima je pomoć potrebna.  
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button