DOGAĐANJANASLOVNICA

Goran Kočiš, koji je nedavno odbio otići u Ljubljanu, uskoro postaje novo zaštitno lice Podravke, te otvara samostalni restoran u Slatini

Chef Goran Kočiš izazvao je veliku pozornost hrvatske stručne i šire javnosti, kad je lani poslije potresa napustio Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Goran Kočiš odlučio je otići u rodnu Slavoniju (dolazi iz Donjih Meljana nap.a.), gdje je sudjelovao u gastronomskom pokretanju prepoznatljive priče Pustare Višnjica kraj Slatine. No, kako se razvoj tog projekta zbog korone ali i zbog nejasnih vlasničkih odnosa počeo usporavati, Kočiš je napustio Višnjicu.

Početkom ljeta Goran Kočiš trebao bi otvoriti vlastiti restoran, koji će biti posvećen pretvaranju slavonske tradicijske kuhinje u relevantnu suvremenu gastronomiju.

– Vrijeme otvaranja zavisi, naravno, i o epidemiji. Ali, ako epidemija bude pod kontrolom, nadam se da ću otvoriti u lipnju – rekao je chef Kočiš.

Kočiš je u međuvremenu sastavio degustacijski meni za restoran jedne popularne baranjske vinarije, odbio ponudu da preuzme restoran u središtu Ljubljane, a uskoro postaje zaštitno lice nove linije Podravkinih mesnih proizvoda, na kojima je radio od početka godine.
(www.plavakamenica.hr, www.vpz,hr/Foto: plavakamenica.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button