NASLOVNICASPORT

Goran Draksler na Polojskoj ultri istrčao „stotku“ i osvojio 2. mjesto

Već treću godinu za redom, posljednjeg vikenda u svibnju, točnije s 25. na 26. svibnja u Slavonskom Brodu u organizaciji ultramaraton kluba Mazator održana je jedinstvena sportska manifestacija u regiji, jedina ove vrste u Hrvatskoj i susjednim državama uz međunarodni karakter, ultramaratonska utrka na 50 i 100 km imena Polojska ultra.
Ovoga puta održana je u noćnom terminu, točnije od 17 sati, pa sve do ranih jutarnjih sati.

Osim navedenih disciplina natjecatelji su se mogli okušati i u disciplinama štafeta na 50 km i na 100 km, a uvertira u glavnu utrku bile su dječje utrke.

Upravo ovakvi ultramaratoni su pravi izazov za brojne hrvatske reprezentativne ultramaratonce koji žele saznati granice svojih mogućnosti, a jedan od njih je i naš Slatinčanin Goran Draksler član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ koji je na ovogodišnjoj Polojskoj ultri od 18 sati u subotu do 4,30 sati u nedjelju istrčao svojih 100 km i osvojio 2. mjesto.
Tako je s vremenom od 10 sati 46 minuta i 25 sek. popravio svoj osobni rekord za čak 15 minuta i bio za petama domaćem ultramaratoncu Marku Bičaniću koji je pobijedio u vremenu 8.57.43.
Uz Drakslera „Glasnici istine“ imali su još jednog predstavnika, svog počasnog člana Duška Štrbca koji je zauzeo peto mjesto.

Nakon što su se slegli dojmovi ovog sjajnog uspjeha koji je ostvario, Draksler se zahvalio svojoj ekipi (Kreši, Jasni, Vesni, Ivici i Jasmini) koja je bila uz njega cijelu utrku.

Dokazani humanitarac Goran Draksler koji je organizirao nekoliko humanitarnih akcija i svoje „velike“ utrke uvijek posvećuje nekome što mu je i dodatni imperativ da ih završi, ovoga puta svoju „stotku“ je posvetio Gabrijeli Špoljarić iz Sopjanske Grede, za brzi oporavak supruzi i majci svojih radnih kolega Slavka i Josipa koja se bori s opakom bolešću.
(Mihaela Feldi/Foto: facebook)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button