NASLOVNICASPORT

Goran Draksler istrčao supermaraton Zagreb-Čazma

Slatinski ultramaratonac  Goran Draksler, član udruge ˝Glasnici istine˝uspješno je i četvrtu godinu za redom  istrčao Supermaraton  Zagreb – Čazma u duljini od 61 km .

Goran je unatoč umoru od dan ranije istrčanog osječkog polumaratona uspio s vremenom od 5.47.46 sati zauzeti 26 mjesto od   77 natjecatelja koji su prošli kroz ciljnu ravninu.

Međunarodni  Supermaraton  Zagreb-Čazma koji se ove godine održao 42. puta najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj (61km i 350m), te jedna od najstarijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj  koja okuplja ponajbolje ultramaratonce iz Slovenije ,Hrvatske  ,Austrije ,Srbije,BiH i Mađarske.

Održava se svake godine od 1976., a samo jednom nije održana, zbog neposredne ratne opasnosti.

Kod muških je pobijedio  najbolji hrvatski ultramaratonac Robert Radojković s vremenom 4.04.37 a kod žena  našičanka Dubravka Vešligaj s vremenom 4.45.00

Pored Gorana Drakslera svoj 18.supermaraton Zagreb-Čazma istrčao je  i počasni član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝ legendarni hrvatski ultramaratonac Duško Štrbac koji je na cilj došao 47.    s vremenom 6.27.12  sati.

Glasnici istine


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button