NASLOVNICASPORT

Goran Draksler istrčao 100 kilometara na Svjetskom prvenstvu

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler član Udruge maratonaca Virovitičko- podravske županije “Glasnici istine” sudjelovao je u subotu 08. rujna na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara.
Pored Drakslera nastupio je i počasni član udruge legendarni zagrebački ultramaratonac Duško Štrbac koji je “stotku” istrčao više od 20-ak puta.
U ime svih članova Udruge maratonaca VPŽ, sreću je Goranu zaželio i na put ispratio predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov.

Svjetsko prvenstvo koje je održano u Sv. Martinu na Muri u Međimurskoj županiji okupilo je preko 350 najboljih ultramaratonaca iz preko 40 država svijeta.
Goran Draksler je istrčao “stotku” u vremenu 10 sati 59 minuta i 31 sekundu.
U utrci gdje je limit bio 12 sati, trčalo se 13 krugova po 7,5 km te uvodni krug od 2,5 km, a staza je bila valovita i vrlo zahtjevna.
Veliki humanitarac Goran Draksler i ovoga puta pokazao je svoje veliko humanitarno srce posvetivši svaki pretrčani kilometar Eleni Ostrošić djevojčici oboljeloj od leukemije za koju je nedavno organizirao i humanitarnu akciju.
Ovaj nastup i rezultat Drakslera zasigurno će biti zapisano u povijesti sporta grada Slatine što su Grad Slatina i gradonačelnik Denis Ostrošić prepoznali te potpomogli njegov odlazak na Svjetsko prvenstvo.
(mf, Izvor: Glasnici istine (p.t)/Foto: Goran Draksler)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button