DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Godišnja skupština ZUiČ Hvidre VPŽ

Zajednica udruga i članova Hvidra Virovitičko-podravske županije danas (22.12.) je u Kozicama održala svoju redovnu godišnju skupštinu.

Skupština održana u mjesnom domu u Kozicama započela je himnom, a zatim i odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje. Skupštinom, a kojoj su se po prvi puta u povijesti Zajednice odazvali ama baš svi delegati, predsjedavao je predsjednik Mato Bubaš. Upravo u tom smjeru dodatnog građenja zajedništva svih članova išlo je i obraćanje predsjednika Bubaša. ”Nitko mi nije toliko koliko bitan koliko ste mi bitni Vi ovdje” – pozitivom je pozdravio svoje članove Bubaš, no naravno da je i uredno naveo ono čime nije zadovoljan. Prije svega (ne)odazivom na posljednji veliki događaj organiziran od strane županijske Hvidre – Hodočašćem Gospi Voćinskoj uprijevši otvoreno prstom i u brojne sudionike skupštine. Bez obzira što je ovogodišnje hodočašće ispunilo očekivanja, Bubaš osim većeg broja branitelja na njemu ubuduće želi vidjeti i puno veći broj djece jer, kako je rekao, poanta cijele priče s hodočašćem i Voćinom i je upoznati i educirati mlade o stradanjima i događanjima u Voćinu za vrijeme Domovinskog rata.  Što se tiče samog djelovanja Hvidre tijekom ove godine, glavnina aktivnosti odrađena je i više nego uspješno organizacijom i provođenjem brojnih memorijala, maratona i športskih igara. Tu je Bubaš posebno istaknuo organizaciju jednog, s obzirom na volumen i broj sudionika,  posebno zahtjevnog –  SŠNIDOR-a, a na kojem su članovi domaćina uzeli ekipno srebro što je ocijenio izuzetnim uspjehom. U planu i programu Hvidre VPŽ posebno mjesto i pažnju zauzimaju humanitarne akcije kojima se pomaže svim braniteljima koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji, a s tom praksom nastavit će se i u budućnosti. Zahvalio je predsjednik brojim subjektima lokalne i regionalne vlasti kao i svim dobrim prijateljima koji su na ovaj ili onaj način potpomogli radu Zajednice. Navedena tijela ove su godine za sve aktivnosti koje provodi županijska zajednica potpomogli sa ukupno 135 500 kuna koliki je i bio plus, a ujedno i minus Zajednice, pošto se radi isključivo o namjenskim sredstvima.

Po jednoglasnom usvajanju svih izvješća riječ je i pozornicu Bubaš nakon toga prepustio dragim gostima skupštine. Tako su podršku ZUIČ Hvidre VPŽ uputili predstavnici brojnih udruga; Ozren Rastija (UDVDR Slatina), Franjo Kraljik (UHBDDR Nova Bukovica), Stjepan Varaždinac (Hvidra Orahovica), Nenad Križić (Hvidra Slatina), Mirko Poljanac (Hvidra Virovitica), Miroslav Milovuković (Udruga hrv.branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ i Orahovica), Željko Teri (Hrvatski časnički zbor Grada Virovitice), Pavo Tutenov (Glasnici istine, VBR), Vlado Paurić (UDVRD VPŽ), Jurica Culej (Udruga djece hrv.branitelja VPŽ), Dragan Lacković (Udruga veterana vojne policije VPŽ), Ivica Pavin (UHDDR), Antun Poje (Hvidra VPŽ), Ilija Nikolić (Grad Slatina) i Marina Kraljić(PO Virovitica).

Na samom kraju skupštine nekoliko je članova nagrađeno posebnim priznanjima, a upravo je prozivajući nagrađene i pri tom ukratko obrazloživši njihovu zaslužnost prisjećajući se njihovih životnih priča, predsjednik Bubaš izazvao masu emocija, kako kod nositelja priznanja, a tako i kod svih u dvorani doma, a naravno i kod samih nagrađenih. Ta priznanja ove su godine  i više nego zasluženo završila u rukama Marina Peršića, Antuna Poje, Miroslava Markovića, Nikole Petraka i Blaženke Nađ. Priznanje će naknadno biti uručeno i Marku Markoviću.

Damir Jukić

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button