DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Godišnja nagrada VPŽ Pučkom otvorenom učilištu Slazina: Obrazovanjem odraslih grade cijelo društvo

Za sebe će reći da su ustanova za obrazovanje i kulturu koja svoj rad temelji na dugogodišnjoj tradiciji ustanove za obrazovanje odraslih. I tako već 60 godina. Pučko otvoreno učilište Slatina odabralo je razvojni model kojemu je u središtu rada obrazovanje odraslih kao dio cjeloživotnog obrazovanja s ciljem izgradnje društva. Oni su tu za one kojima treba doškolovanje ili novi životni put. Ovogodišnji su dobitnici Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije.

Učilište ima vlastite programe obrazovanja verificirane od nadležnoga ministarstva, nastojeći uvijek biti na usluzi u prvom redu svojim najbližim polaznicima, građanima Slatine i Virovitičko-podravske županije. Kod njih možete svladati “malu školu građevine”, naučiti strani jezik, postati kozmetičarka, vizažistica ili pak naučiti rukovati radnim strojevima, računalima, postati knjigovođa ili web dizajner.

Godinama uspješno u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom provode Malu školu poljoprivrede kroz koju su educirali više od 2.000 poljoprivrednika s našeg područja. U svom sastavu imaju i kino, koje je digitalizirano 2014. godine te je omiljena destinacija ljubitelja sedme umjetnosti. Kino Slatina član je najznačajnije mreže europskih nezavisnih kina EUROPA CINEMAS, koje članove broji u 43 zemlje, 596 gradova i 1182 kina.
(www.vpz.hr/Foto: K. Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button