DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Godišnja izvještajna skupština slatinske HVIDR-e: Ivan Butka novi dopredsjednik

U prepunoj dvorani Hrvatskoga doma u Slatini jučer (petak) je održana redovna izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Slatina.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, a nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, imenovani su radno predsjedništvo i radna tijela Skupštine.

Opsežno i detaljno izvješće o radu udruge i financijsko izvješće za 2023. godinu iznio je predsjednik Križić koji je istaknuo kako je udruga bila organizator ili suorganizator brojnih aktivnosti te kako su provodili brojne projekte koji su od značaja za hrvatske branitelje i Grad Slatinu. Križić je također skrenuo pozornost i na ostale aktivnosti informiranja opće javnosti i promicanja istine o Domovinskome ratu obilježavanjem bitnih datuma.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog – Ivan Medved, dok je predsjednik Suda časti Damir Parc podnio njihovo izvješće. Sva podnesena izvješća su jednoglasno usvojena, među kojima i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2024. godinu.

Tijekom skupštine dodijeljena je zahvalnica Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine za izniman doprinos u promicanju interesa hrvatskih vojnih invalida i članova njihovih obitelji i zaštitu digniteta Domovinskog rata, te angažiranju u organizaciji i promicanju aktivnosti udruge HVIDR-a Slatina, a koju je primio v.d. ravnatelja GRAS-a Jurica Culej.

Prijateljsku podršku hrvatskim braniteljima na Skupštini su došli iskazati članovi Udruge hrvatskih branitelja policije Petrinja koji su s predsjednikom Križićem razmijenili prigodne simbolične poklone i dogovorili buduću suradnju.

S obzirom na sukob interesa i nespojivost obaveza vezanih uz obnašanje dužnosti gradonačelnika, dosadašnji dopredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina, Ilija Nikolić, smijenjen je s te pozicije, a na to mjesto jednoglasno je izabran Ivan Butka. Za člana predsjedništva izabran je Siniša Terek, za koordinatore za terensku nastavu Josip Podboj i Damir Parc, dok su koordinatori za obljetnice Nikola Petrak i Stjepan Trevizan te Josip Habl kao jedan od suradnika.  

Na samome kraju Skupštine, nazočnima su se obratili predstavnici gostujućih udruga i institucija koji su članovima slatinske HVIDR-e zaželjeli uspješan daljnji rad, među kojima zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, predsjednik UDVDR RH VPŽ Vlado Paurić, predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” VPŽ Milan Rupčić, predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Vlado Kočiš, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Miroslav Milovuković, predsjednik “Glasnika istine” Pavo Tutenov, predsjednik UDVDR-a Slatina Ozren Rastija, predsjednik UDVDR-a Ogranak Voćin Darko Božičković, predsjednik TO UHDDR-a Gornji Miholjac Željko Kolinger, UHBDDR Općine Nova Bukovica Franjo Kraljik, predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta, ravnatelj Osnovne škole Mikleuš Dragan Kraljik, predsjednik Streljačkog kluba Miholjac Josip Kovačić, predstavnik Udruge HVIDR-a Orahovica Franjo Bucić te predstavnik Udruge HVIDR-a Virovitica Josip Viljevac.

(nm/Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button