NASLOVNICAUDRUGE

GO UHDDR grada Slatine održao svoju redovnu izvještajnu skupštinu

Danas na Uskrsni ponedjeljak svoju je redovnu skupštinu održao gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine.
Na početku skupštine, koja je održana u prostoru Hrvatskog doma, a nakon himne i minute šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, predsjednik slatinskog ogranka Željko Kolinger pozdravio je nazočne članove i goste te prionuo podnošenju izvješća o radu udruge u prošloj 2018. godini i proteklom dijelu tekuće 2019. godine. Udruga je provodila u navedenom razdoblju svoje redovne aktivnosti kako je i bilo planirano.
Financijsko izvješće za isto razdoblje podnio je dopredsjednik GO UHDDR-a grada Slatine Dragutin Radočaj.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je njegov predsjednik Dražen Kordi te konstatirao među ostalim da nisu utvrđene nepravilnosti u radu udruge.
Također na dnevnom redu skupštine bila je i odluka o donošenju i usvajanju novog statuta udruge.
Od većih promjena u statutu treba istaknuti razvrstavanje kategorije članstva sa dosadašnje tri na četiri jer se uz zlatna, srebrna i brončana dodaje i plava kategorija članstva i mogućnost članstva bez obzira na učlanjenje u drugim braniteljskim udrugama.
Odbor GO UHDDR-a grada Slatine zbog nemogućnosti obavljanja zadaća člana odbora, na njegovu zamolbu razriješio je Željka Kokorića i imenovao je novog člana odbora Ivicu Pavina.
Plan i program rada i financijski plan udruge za 2019. godinu podnio je također predsjednik slatinskog ogranka Kolinger. Sva su izvješća i odluke prihvaćeni jednoglasno.
Pred kraj skupštine uslijedila je pozdravna riječ gostiju. Tako su govorili predsjednik UDVDR-a Darko Božičković, predsjednik HVIDR-e grada Slatine Ilija Nikolić, predsjednik zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade HV-a brigadir Josip Černi, u ime gradonačelnika grada Slatine, zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak, te predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić koji su u svojim govorima dali podršku udruzi i obećali je i u njenom daljnjem radu.
Uz spomenute govornike, skupštini su prisustvovali predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR-a okolnih slatinskih mjesta, bivši pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, predstavnici slatinskih udruga proisteklih iz domovinskog rata, te predstavnici medija.
Predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger ovom prigodom pojedinim članovima uručio je knjige ”Slatinska kronika Domovinskog rata” autora Miljenka Brekala i ”Zločin za koji još nitko nije odgovarao” autora Miroslava Gazde.
Nakon završetka skupštine svi nazočni uputili su se u koloni uz zastave udruge prema spomeniku poginulih hrvatskih branitelja u parku 136. slatinske brigade HV-e gdje je u ime udruge predsjedništvo GO UHDDR-a grada Slatine položilo vijenac, a svi predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR-a zapalili lampione. Nakon što su nazočni izmolili molitvu „Oče naš“, uputili su se u bakićki Vatrogasni dom gdje je upriličen ručak i druženje uz Suhopoljske tamburaše.
(tks/Foto: Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button