Home / DOGAĐANJA / GO UHDDR grada Slatine održao svoju redovnu izvještajnu skupštinu

GO UHDDR grada Slatine održao svoju redovnu izvještajnu skupštinu

Danas je u Vatrogasnom domu u Bakiću svoju redovnu godišnju skupštinu održao Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine.

Skupština je okupila članove svih temeljnih ogranaka navedene udruge iz Slatine, Gornjeg Miholjca, Bakića i Sladojevaca, zatim predstavnike gotovo svih braniteljskih i stradalničkih udruga proizišlih iz Domovinskog rata koje djeluju na slatinskom području, te brojne goste među kojima su se našli predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi.

Prije početka skupštine, domaćini su svoje goste poveli do spomenika hrvatskim braniteljima i vojnicima iz 2. svjetskog i Domovinskog rata gdje je polaganjem cvijeća i upaljenih lampiona odana počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te svim žrtvama koje su utkane u temelje Hrvatske domovine.

Po povratku kolone u bakićki Vatrogasni dom, nakon himne i minute šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, te izbora radnog predsjedništva skupštine kojom je predsjedavao Vlado Kočiš, i izvješća predsjednika Verifikacijske komisije Ivice Pavina, predsjednik slatinskog ogranka Željko Kolinger pozdravio je sve nazočne čestitajući im Dan državnosti – 30. svibnja.
Potom je podnio iscrpno izvješće o radu u prošloj 2019. godini ove vrlo aktivne udruge koja broji 192 člana.

– Naše jedinstvo se očituje i kroz rad temeljnih ogranaka što se može vidjeti po brojnim aktivnostima u kojima smo sudjelovali, a i dalje ćemo težiti jedinstvu svih braniteljskih udruga, jer branitelj je branitelj ma gdje god on bio, i ne smijemo dozvoliti da se hrvatski branitelji i dragovoljci koji su stvorili ovu državu obespravljuju, – zaključio je na kraju svog izvješća predsjednik Željko Kolinger, dok je iznoseći plan rada za 2020. godinu naglasio kako će planirane aktivnosti uvelike ovisiti o daljnjem razvoju situacije vezane za koronavirus zbog koje je su brojne aktivnosti otkazane ili odgođene. Situacija je dosta neizvjesna, no hrvatski će se branitelji, kako je naglasio, snaći i u novonastalim uvjetima kao i do sada te ostati aktivni koliko god to bude moguće.

Nakon što je Financijsko izvješće za isto razdoblje podnio dopredsjednik Gradskog ogranka Dragutin Radočaj, a Nadzornog odbora predsjednik istog Dražen Kordi, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Pred kraj skupštine uslijedile su pozdravne riječi gostiju i čestitke povodom 30. svibnja, Dana državnosti RH koje su pohvalivši rad GO UHDDR Slatina uputili predsjednici ili predstavnici svih prisutnih braniteljskih udruga, kao i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi, te župnik Župe sv. Barbare u Sladojevcima, vlč. Darijo Šimić koji je potom posvetio nove prostorije TO UHDDR Bakić.

Naime, na dijelu župnog zemljišta pored Vatrogasnog doma u Bakiću postavljen je stambeni kontejner koji se nalazio kod slatinskog Doma zdravlja, a Grad Slatina ga je dao na korištenje za potrebe rada bakićkog Ogranka ove udruge.

Prigodom svečanog otvorenja novog prostora TO UHDDR Bakić, predsjednik istog Ivica Pavin, pozdravio je sve nazočne, te se posebno zahvalio gradonačelniku Denisu Ostrošiću i Gradu Slatini na ustupanju ovog prostora za potrebe rada Ogranka, kao i Župi sv. Barbare u Sladojevcima i župniku Dariju Šimiću koji je ustupio dio župnog zemljišta za postavljanje ovog kontejnera, a zahvalu je uputio i svima koji su sudjelovali u radnim akcijama kod postavljanja i uređenja istog, osobito Borisu Ćutiću koji je odradio veći dio posla.

Novi prostor simboličnim je presijecanjem vrpce, svečano otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji se tom prigodom zahvalio hrvatskim braniteljima na svemu učinjenom za Hrvatsku, te ih pozvao da i dalje ostanu aktivni na dobrobit cijele zajednice, a u čemu će im pomoći i ovaj novouređeni prostor.

– Povezivanje, komunikacija, volonterizam, odnosno želja da jedni drugima pomognemo jest ono što nas čini Hrvatima i dobrim ljudima. Čestitam ovaj dan svim dobrim ljudima i želim da ovaj objekt bude uklopljen u cijeli razvoj Bakića kao što su to i ribički, lovački, nogometni klubovi, vatrogasci, Mjesni odbor… S vama, hrvatskim braniteljima sve to čini jednu sinergiju i pomalo idemo prema naprijed. Nadam se da ćete biti sve zadovoljniji i da će mladi ostati u Bakiću, a novim ćemo projektima pokušati ovdje stvoriti još kvalitetnije uvjete života, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić proglasivši prostorije TO UHDDR Bakić otvorenima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

„Slatinski vremeplov“ – Nagradni kviz znanja 3. srpnja

Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina pokrenula je 19. svibnja ove ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org