DOGAĐANJANASLOVNICA

GO UHDDR grada Slatine održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U ponedjeljak, 2. travnja gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine održao je u Hrvatskom domu u Slatini svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupština je okupila predstavnike i članove svih temeljnih ogranaka navedene udruge iz Slatine, Gornjeg Miholjca, Bakića, Četekovca, Sladojevaca i Mikleuša. Uz članove GO UHDDR grada Slatine i temeljnih ogranaka, skupštini su prisustvovali i predstavnici gotovo svih udruga proizišlih iz Domovinskog rata koji djeluju na slatinskom području, te brojni gosti među kojima predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Skupštinu je otvorio predsjednik Gradskog ogranka Željko Kolinger, te podnio izvješće o radu u prošlom razdoblju, od 17. travnja 2017. godine kada je udruga osnovana, kao i plan rada za predstojeće. Osim izvještaja o radu podneseno je i financijsko izvješće. Sva izvješća jednoglasno su usvojena.

Kolinger je istaknuo: – Cilj nam je boriti se kako bi te iste uspomene postale dio srca mladih, lijepe nam Hrvatske i onih koji dolaze, a u svemu tome ostati postojan i uspravan pod teretom osuda i razočarenja, jer ova bitka još traje i mi koji volimo ovu zemlju imamo snage biti njezini pobjednici. Hrvati su pobijedili u časnom obrambenom ratu i trebaju svoju povijest istinito pisati i prenositi najmlađim naraštajima, koji bi se s ponosom trebali toga prisjećati i o tome pričati.

Polaganjem vijenca i paljenjem lampiona kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade hrvatski dragovoljci Domovinskog rata odali su počast svojim poginulim suborcima. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button