NASLOVNICAUDRUGE

GO UHDDR Grada Slatine najavio još veću aktivnost u 2019.

Jučer je gradonačelnik Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka u svoj ured primio niz stranaka, između ostalih i predstavnike Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine. Sastanku su uz predsjednika slatinskog ogranka Željka Kolingera u pratnji tajnika Drage Gerenčira i članova Izvršnog odbora Željka Rekse i Ivice Miljkovića, prisustvovali i predsjednici Temeljnih ogranaka UHDDR: Gornji Miholjac Franjo Demeter, Sladojevci Petar Derdić, Slatina Vlado Kočiš i Bakić Ivica Pavin s tajnikom Mihaelom Čolakom, a nazočio je i glasnogovornik koordinacije braniteljskih udruga i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine Ilija Nikolić.

Tom ih je prigodom predsjednik GO UHDDR Grada Slatine, Željko Kolinger upoznao s ustrojstvom i načinom djelovanja udruge u sklopu koje djeluju četiri Temeljna ogranka, a govoreći o radu u protekloj godini istaknuo je izuzetnu suradnju s HVIDR-om Slatina na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem kao i s ostalim braniteljskim udrugama s području grada Slatine i Virovitičko-podravske županije.

Uz organizaciju i sudjelovanje na svim obljetnicama i komemoracijama u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje kao i obljetnicama svih značajnijih datuma za grad i RH, između brojnih aktivnosti istaknuta je organizacija 1. sportskih igara hrvatskih branitelja i dragovoljaca u Gornjem Miholjcu u travnju prošle godine na kojima je sudjelovalo 120 natjecatelja iz 10 braniteljskih udruga s područja grada i županije.
Na tradicionalnim „Susretima djece  hrvatskih branitelja“ u Istri koje organizira središnjica UHDDR Zagreb sudjelovalo je 21 dijete sa slatinskog područja u pratnji 4 voditelja. Isto tako neizostavno je bilo sudjelovanje na Turniru članova UHDDR koji je prošle godine organiziran po 24. put u Sv. Filipu i Jakovu, a na kojemu su prisutni svi članovi UHDDR od Vukovara do Dubrovnika.
Kronologija svih aktivnosti sažeta je u „Knjizi događanja GO UHDDR grada Slatine za 2018.g.“ koja je tijekom sastanka uručena gradonačelniku.

Na tragu dosadašnjeg rada GO UHDDR grada Slatine tijekom 2019. godine planirane aktivnosti namjerava provesti kroz dva projekta koja je prijavio na natječaj Grada Slatine, a između ostaloga sredstvima prikupljenim od članarine 183 evidentirana člana pomoći će se rad Temeljnih ogranaka.
Gradonačelnik Ostrošić izrazio je Ogranku potpunu podršku budući da im je zajednički cilj sačuvati uspomene na hrvatske branitelje, dragovoljce i Domovinski rat kako bi postale dio srca mladih i onih koji dolaze.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button