DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

GO UHDDR-a Grada Slatine uspješnim radom zaključio 2019. godinu

Danas se gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića sastao s predstavnicima Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine i temeljnih ogranaka Bakić, Gornji Miholjac, Sladojevci i Slatina, koje su predvodili predsjednici Željko Kolinger, Ivica Pavin, Franjo Demeter, Petar Derdić i Vlado Kočiš, a sastanku su prisustvovali i predstavnici mjesnih odbora Bakić, Gornji Miholjac i Sladojevci.

Tom ih je prigodom predsjednik GO UHDDR-a Grada Slatine, Željko Kolinger upoznao s ustrojstvom i načinom djelovanja udruge u sklopu koje djeluju četiri Temeljna ogranka, a govoreći o radu u protekloj godini istaknuo je izuzetnu suradnju s ostalim braniteljskim udrugama.

Uz organizaciju i sudjelovanje na svim obljetnicama i komemoracijama u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje kao i obljetnicama svih značajnijih datuma za grad i RH, između brojnih aktivnosti istaknuta je organizacija sportskog amaterskog natjecanja hrvatskih branitelja u Gornjem Miholjcu u travnju, zatim tradicionalni „Susreti djece hrvatskih branitelja UHDDR-a“ u Savudriji na kojima je sudjelovalo 22 djece sa slatinskog područja u pratnji 4 voditelja, a neizostavno je bilo i sudjelovanje na Turniru članova UHDDR-a koji je prošle godine organiziran po 25. put u Sv. Filipu i Jakovu, a na kojemu su članovi TO UHDDR Bakić osvojili 1. mjesto i zlato u visećoj kuglani.

Rad u prošloj godini obogaćen je organizacijom 1. memorijala „Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković“ u Sladojevcima, te 1. memorijala „Rudolf Špehar i Miroslav Podboj“ u Bakiću.

Kronologija svih aktivnosti sažeta je u „Knjizi događanja GO UHDDR grada Slatine za 2019.g.“ koja je tijekom sastanka uručena gradonačelniku.

– Nit vodilja u našem daljnjem radu je mladost, odnosno naša djeca kojoj želimo prenijeti naše nasljeđe, ali i naše uspomene.
Mladi su naša uzdanica u daljnjem radu, jer povijest nitko ne može izbrisati, ali ona može vremenom izblijedjeti, zato je na njima da prenose naša sjećanja i uspomene, te da kada nas ne bude, nastave odavati počast žrtvama Domovinskog rata i poginulim hrvatskim braniteljima, da se ne zaboravi
, – istaknuo je  predsjednik GO UHDDR Grada Slatine, Željko Kolinger koji se ujedno zahvalio Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću na ukazanoj potpori i izuzetnoj suradnji.

Na sastanku je bilo riječi i o problemima i potrebama u mjesnim odborima te projektima čijom će se realizacijom uz potporu Grada Slatine poboljšati standard življenja ne samo hrvatskih branitelja nego svih mještana Slatine i prigradskih naselja.

– Puno toga je već učinjeno, isto tako puno je novih ideja i započetih projekata, stoga vjerujem da ćemo zajedničkim radom cijeli slatinski kraj učiniti mjestom još ljepšeg i ugodnijeg življenja osobito za mlade i sve one generacije koje tek dolaze, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button