NASLOVNICAPOLITIKA

GO HDZ-a Slatina obilježila 21. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Na današnji dan, 10. prosinca 1999. godine umro je državnik i državotvorac, odnosno prvi predsjednik moderne, nezavisne, suverene, demokratske Republike Hrvatske, te prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman.

Bio je to čovjek koji je uspio ujediniti hrvatski narod i ostvariti san koji su Hrvatice i Hrvati sanjali više od 900 godina, a njegov najveći doprinos u hrvatskoj povijesti je što je zahvaljujući hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu osigurao da danas imamo slobodnu, demokratsku i međunarodno priznatu državu.

“Draga hrvatska braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti ponosni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska”, – rekao je devedesetih godina na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prvi hrvatski predsjednik.

Povodom godišnjice njegove smrti pridržavajući se epidemioloških mjera, jučer su se ispred groba dr. Franje Tuđmana na Mirogoju pomolili i zapalili svijeće, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina Igor Fazekaš, potpredsjednica Sanja Bošnjak, član Antun Vujić i rizničar Zlatko Prpić.
U isto vrijeme ispred Središnjeg križa u Slatini počast prvom hrvatskom predsjedniku odali su polaganjem upaljenih lampiona i molitvom potpredsjednici GO HDZ-a Slatina Helena Hegediš i Josip Hetrih, tajnik istoga Danijel Kireta, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Slatina Ivona Balić, predsjednik i tajnik Mladeži HDZ-a Slatina Mario Đurinić i Ivan Gribl, član Mladeži Marko Repić, član GO HDZ-a Slatina Robert Turkalj, predstavnici utemeljitelja HDZ-a Claudio Balić i Marko Bilandžija, koji je i jedan od prvih dragovoljaca Domovinskog rata, te Ivan Selenić branitelj i veteran 1. gardijske brigade “Tigrovi”.
(mf/Foto: Robert Turkalj, GO HDZ-a Slatina)

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org