NASLOVNICAPOLITIKA

GO HDZ-a i utemeljitelji HDZ-a Slatina organizirali odlazak na svečano obilježavanje 100. rođendana prvog predsjednika RH Hrvatske dr. Franje Tuđmana

U organizaciji HDZ-a i utemeljitelja HDZ-a Slatina u subotu je organiziran odlazak na svečano obilježavanje 100. rođendana prvog predsjednika RH Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog bila je pretijesna za sve koji su željeli, zajedno s članovima obitelji Tuđman, odati počast prvome hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Hrvatske.
Ovim okupljanjem ponovno je pokazana snaga zajedništva, povijesna istina, pobjednički duh, te trajna zahvalnost dr. Franji Tuđmanu za sve što je učinio za Hrvatsku za slobodu.
Prvi govornik bio je Mario Kapulica, predsjednik Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman:
„Odajemo počast dr. Franji Tuđmanu, čovjeku čvrstih uvjerenja i nesalomljive vjere, čovjeku koji je služio hrvatskom narodu i kojeg je izveo na put slobode i samostalnosti. Gradio je hrvatsko zajedništvo nasuprot onima koji su željeli među Hrvatima iskopati nove rovove. Nijedan čovjek ne može proći kroz život, a da ne ostavi neki trag. No trag koji je Tuđman ostavio bit će vječan – trajat će stoljećima i kada nas ne bude!“.

Između ostalih prisutnima se obratio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković:
„Cijenjena obitelji Tuđman, draga Nevenka i Vanja, dragi branitelji, dragi suradnici našega prvog predsjednika, hvala vam što ste s nama! Hvala dragi članovi i prijatelji #HDZ-a, kad vas vidim u ovako velikom broju, u ovako sjajnoj atmosferi, znam da ćemo ostati najjača stranka hrvatskog naroda!
Danas odajemo počast čovjeku koji je uspio ono što nitko drugi nije – ostvario je san generacija o slobodnoj Republici Hrvatskoj. Bio je državnik posebnog kova. Sve što danas živimo, to je Tuđmanova politička ostavština! Proveo je demokratsku transformaciju i izgradio državne institucije, ustrojio hrvatsku vojsku, policiju i diplomaciju, pod njegovim vodstvom obranjena je i oslobođena Lijepa Naša. Velik u pobjedi, proveo je mirnu reintegraciju i bez novih žrtava ostvario teritorijalnu cjelovitost zemlje. No nije stao na tome: zacrtao je i euroatlantski put Hrvatske. Uvijek je isticao povijesnu pripadnost Hrvata Europi, a učvrstio je naše odnose s US. Vjerni tom nasljeđu, gradimo Hrvatsku kao sve utjecajniju članicu međunarodne zajednice. Na pragu smo ulaska u Schengen i eurozonu, a nasuprot izolacionizmu, modernim suverenizmom najdjelotvornije ostvarujemo strateške interese i projekte – poput Pelješkog mosta kojim spajamo Hrvatsku ili LNG terminala kojim postižemo energetsku neovisnost! Na taj način jačamo i gospodarstvo, i policiju i vojsku, o čemu svjedoči i nabava borbenih aviona Rafale koji će za godinu i pol čuvati hrvatsko nebo! Tako se danas na najvišoj EU razini zauzimamo za zaštitu Hrvata u BiH, za njihovu ravnopravnost i konstitutivnost. Tom smo politikom i snažni oslonac našoj djeci i mladima, kojima smo dužni osigurati bolju budućnost. To je ono za što su se naši branitelji i Tuđman borili! Zato ćemo nastaviti voditi odgovornu politiku koja čvrsto štiti nacionalne interese, čuva naš identitet, ali se i prilagođava suvremenim globalnim okolnostima. Tuđmanova je ostavština i danas uporišna točka naše politike. Ostavio nam je HDZ koji je i poslije više od 3 desetljeća vodeća hrvatska stranka, po čemu smo jedinstveni u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi. Stoga, na kraju, poruka onima koji su u zadnjih 20 godina radili na tzv. detuđmanizaciji – u tome niste uspjeli niti ćete uspjeti! Jer hrvatski narod Tuđmana cijeni i voli! Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“
(mf/Izvor: GO HDZ-a i utemeljitelji HDZ-a Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button