DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

GO HDZ-a Grada Slatine obilježio godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana

Prvi hrvatski predsjednik i osnivač, utemeljitelj i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman, napustio nas je 10.prosinca 1999. Godine 1989. osnovao je HDZ i do smrti je bio naš predsjednik.

Tim su povodom, danas, kod biste dr. Franje Tuđmana u Slatini, članovi GO HDZ-a Grada Slatine odali počast i zahvalili prvom hrvatskom Predsjedniku, osnivaču i utemeljitelju HDZ-a na svemu što je učinio za našu domovinu.

„Dr. Franji Tuđmanu zahvaljujemo  i na svemu što je ostavio svima nama, članicama i članovima HDZ-a kao ostavštinu i obvezu za vrijeme koje je pred nama, kako bismo, sa ponosom, pronosili njegovo ime i ime HDZ-a svojoj djeci i svima koji će ga i sutra cijeniti i poštovati onako kako to svi mi činimo!“, kažu iz GO HDZ-a Grada Slatine.

Nakon pobjede HDZ-a na izborima 1990.godine, Franjo Tuđman je izabran za Predsjednika SR Hrvatske, a nakon donošenja demokratskog Ustava RH, izabran je 1992. godine za Predsjednika domovine nam Hrvatske.

Kao vrhovni zapovjednik, vodio je obranu Hrvatske u Domovinskom ratu, a ponovo je izabran za Predsjednika RH 1997., dok je HDZ pobijedio na parlamentarnim izborima 1992. i 1995.godine.

Temelji njegove politike bili su: ujedinjenje svih Hrvata, neovisno o ideološkoj usmjerenosti, u jedan političko-nacionalni pokret čiji je cilj bio samostalna država; debalkanizacija Hrvatske; obnavljanje potiskivanih hrvatskih tradicija, kulture, jezika i povijesti.

(tks/Izvor:GO HDZ-a Grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button