Home / DOGAĐANJA / GLOBE skupina OŠ Eugena Kumičića Slatina putuje na državno natjecanje

GLOBE skupina OŠ Eugena Kumičića Slatina putuje na državno natjecanje

GLOBE skupina Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, koja se tijekom cijele školske godine bavi opažanjem i mjerenjem promjena u okolišu na više mjernih mjesta u Slatini te zabilježene promjene unose u Globe bazu podataka na internetu čije je sjedište u Americi, svojim su se znanjem i najnovijim projektom plasirali na državno natjecanje GLOBE škola.

Upravo je to bila glavna tema jučerašnjeg sastanka u Gradskoj upravi Grada Slatine na kojemu su učenice ove Globe skupine Anđela Vašiček, Sara Škiljić i Ena Knežević u pratnji svoje mentorice Rajke Avirović Gaća, predstavile gradonačelniku Denisu Ostrošiću i pročelniku Stručne službe Krunoslavu Šaraboku svoj rad i projekt imena „Slatinska sekvoja zaslužuje naklon“ budući da je iznimno važna suradnja učenika i škole s Gradom i lokalnom zajednicom.
U sklopu projekta učenice su istraživale uvjete u kojima sekvoja raste u Slatini, svakodnevno mjerile temperaturu zraka, tlak zraka, temperaturu tla i količinu oborina i usporedili ih s uvjetima u kojima je njeno prirodno stanište u Sierra Nevadi.

Njihov projekt je zainteresirao gradonačelnika Ostrošića tim više što ima dodirnih točaka s gradskim projektom EPIcentar Sequoia Slatina te je kroz vrlo konstruktivan razgovor dogovorena buduća suradnja na idućem projektu gdje bi Globe skupina istraživala biološke uvjete i zdravlje samoga drveta sekvoje u suradnji s Biološkim odsjekom Pedagoškog fakulteta u Osijeku.
Na kraju je gradonačelnik Ostrošić uz čestitke na ostvarenim uspjesima izrazio potporu Grada Slatine prigodom odlaska na državno natjecanje GLOBE škola koje će se održati u Zagrebu od 15. do 17. svibnja u OŠ Marije Jurić Zagorke gdje će učenice osim natjecanja u znanju, tzv. orijentacijskog natjecanja, predstaviti i svoj istraživački projekt „Slatinska sekvoja zaslužuje naklon“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org