NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena u Slatini predstavlja Filip Pavić Quartet 24. studenog

U četvrtak, 24. studenog Filip Pavić Quartet održat će koncert u dvorani Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini, koji će ujedno biti emitiran putem live streama na Youtube kanalu Filipa Pavića te prenesen na Facebook i Instagram stranicama Filipa Pavića i JazzHR-a, vodeće institucije hrvatskog jazza.

Program se sufinancira putem natječaja za razvoj publike u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a počinje u 19:30 sati.

Filip Pavić Quartet:

Filip Pavić – gitara

Petar Ćulibrk – klavir

Zvonimir Šestak – kontrabas

Borko Rupena – bubnjevi

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog.

Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.

2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August…).

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija – 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista.

U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.

Projekt je promoviran u brojnim medijima, a dosad je održano i mnogo uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj (Jazz & Cabaret klub Kontesa u Zagrebu, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, Dubrovnik Jazz Outbreak festival, Jazz na Zametu u Rijeci, Jazzica Fest u Bjelovaru, River Jazz Fest, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kunstbunker festival u Dugoj Resi, Virovitica, Zabok).

30.9.2022. godine Pavić je objavio svoj drugi autorski album “Labyrinth Songs” (Croatia Records), kojeg je promovirao vrlo uspješnim koncertom u Tvornici kulture u Zagrebu u sklopu JazzHR festivala, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja. Cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall o albumu je napisao:

“Ako je prvijencem navijestio svoj golem svirački i autorski talent, Filip Pavić ga je neupitno friškim drugim albumom potvrdio. A kako na pragu jeseni ove polunormalne 2022. godine stoje stvari – eto nam i jazz albuma godine!”
(mf/Izvor: GŠ Milka Kelemena Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button