DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina uspješno kroz „Viva la musica“

Nakon i više nego uspješno odrađenog „probijanja leda“ na prvom od tri koncerta u okviru projekta “Viva la musica“ slatinske Glazbene škole Milka Kelemena u Orahovici, sinoć je jednako uspješno odrađen i drugi koncert održan u Slatini.

„Viva la musica“ su tri koncerta (Orahovica, Slatina, Voćin) na kojima po prvi put zajedno u velikom orkestru i zboru muzicira 100 izvođača. Zajedno nastupaju učenici i njihovi učitelji iz matične škole u Slatini i Područnog odjela u Orahovici.

Veliki broj, sinoć okupljenih oko slatinske gradske fontane, podsjetio je na večeri „Slatinskoga ljeta“.

„Viva la musica“ privukao je publiku svih generacija, od onih najmlađih do onih najzrelijih, a pozdravila ih je i voditeljski dio programa odradila učiteljica škole Sara Mojzeš.

Publiku je potom pozdravio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, počastivši komplimentima ravnatelja škole Antonia Brzicu, učitelje i učenike na silnome trudu na ovome projektu.

Od ravnatelja Brzice, netom prije koncerta, saznali smo da mu je „srce puno“ jer sve teče kako je planirano te da ovaj prvi veliki projekt slatinske glazbene škole čini veliko zadovoljstvo i učenicima i učiteljima.

Cilj projekta je zajedničko muziciranje učenika i učitelja matične škole iz Slatine i PO Orahovica, ali i animiranje budućih učenika za upis u glazbenu školu, te upoznavanje građanstva s mogućnostima koje glazbena škola nudi. Koncert „Viva la musica“ na neki je način i uvod u obilježavanje velike proslave obilježavanja 30. obljetnice rada slatinske Glazbene škole koja će se proslaviti iduće godine.

Sinoć su se tako, u devet točaka ili sat i pol vremena, predstavili komorni ansambli, tamburaški i puhački orkestar škole i zbor izvodeći poznata djela klasične glazbe, zatim popularne domaće i strane hitove, a slušali smo i glazbeni miks crtanih filmova.

Zanimljiv je bio i zajednički nastup tamburaškog orkestra PO Orahovica i umirovljenog učitelja škole Viktora Čelanta te učitelja harmonike Silvija Gumbarevića u vokalno-instrumentalnoj izvedbi skladbe „U san mi dođu tambure“.

Veličanstveno je bilo samo finale koncerta koje nam je donijelo dojmljiv završetak večeri. Pod svjetla reflektora stupilo je sto izvođača u  izvedbi dvije skladbe Viva la vida, britanskog rock sastava Coldplay za koju je aranžman pripremio Mario Jagec i We will rock you, poznate skupine Queen.

Za marljivost i posvećenost u realizaciji ova tri koncerta učenici i učitelji nagrađeni su nakon sinoćnjeg koncerta ukusnim zalogajima iliti zakuskom za vrijeme koje su se učenici i učitelji, nakon uspješno odrađenog posla opustili i podijelili dojmove.

Ostao je još, u ponedjeljak 05. lipnja, za odraditi koncert u Voćinu, a koji će ponovno zainteresiranoj publici ponuditi odličan program koji smo mogli vidjeti i čuti i na prethodna dva održana koncerta. Koncert će se s početkom u 18 sati održati na Trgu Gospe Voćinske.

(Tekst: Tea Kiš Slačanac/Foto: T.K.Slačanac,R.Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button