DOGAĐANJANASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina otvara Područni odjel u Voćinu

Početkom kalendarske 2021. godine prema Glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina pokrenuta je inicijativa za otvaranjem Područnog odjela u Voćinu.

Inicijativu su pokrenuli načelnik Općine Voćin Predrag Filić i ravnateljica Osnovne škole Voćin Ines Gužvić zbog velike zainteresiranosti djece i roditelja za glazbenim obrazovanjem, što bi u konačnici pomoglo i radu Kulturno-umjetničke udruge Voćin. Značaj glazbenog obrazovanja djece i mladih isto tako bi se pokazao kroz nekoliko godina formiranjem ansambala koji bi između ostaloga svojim nastupima obogatio vjerska događanja u Svetištu Gospe Voćinske.

Budući da je Osnovna škola Voćin ponudila svoj prostor za rad PO glazbene škole, Školski odbor Glazbene škole Milka Kelemena Slatina pozitivno je odgovorio na inicijativu i svoju Odluku proslijedio osnivaču slatinske Glazbene škole, Gradu Slatini.

Na tom tragu u mjesecu lipnju ove godine u Gradskoj upravi Grada Slatine održan je radni sastanak na kojemu je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica upoznao gradonačelnika Denisa Ostrošića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka s detaljima pregovora ka realizaciji spomenute inicijative, te dobio punu potporu za otvaranjem novog Područnog odjela u Voćinu.

Nakon što je Glazbena škola dobila suglasnost osnivača pokrenuta je procedura  prema nadležnom Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Kako bi se ovaj projekt realizirao što prije Općina Voćin je početkom srpnja kupnjom instrumenata stvorila minimalne uvjete za početak rada Područnog odjela.

Krajem srpnja od Ministarstva znanosti i obrazovanja škola dobiva Rješenje o početku rada Područnog odjela Glazbene škole Milka Kelemena koji će nakon provedenih upisa s radom započeti početkom školske 2021./2022. godine.

Osim svog osnivača, Grada Slatine Glazbena škola Milka Kelemena potporu je dobila i od župana Igora Androvića i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martine Bunić koji su u ime Virovitičko-podravske županije koja je osnivač Osnovne škole Voćin, dali svoju suglasnost da se nastava Područnog odjela glazbene škole može održavati u prostorima voćinske škole.

Istaknuvši značaj otvaranja još jednog područnog odjela ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica zahvalio se Ministarstvu znanosti i obrazovanja, posebno ministru Radovanu Fuchsu i ravnateljici Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesni Šerepac, zatim virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, pročelnici Martini Bunić, gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću, načelniku Općine Voćin Predragu Filiću i ravnateljici OŠ Voćin Ines Gužvić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Glazbena škola Milka Kelemena Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button