DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina koncertom proslavila Dan škole

Prije točno tri godine Glazbena škola Milka Kelemena Slatina proslavila je svoj 25. rođendan velikim koncertom u koncertnoj dvorani svoje škole koja je potom utihnula zbog nametnutih mjera uslijed pandemije koronavirusom.

Učenici i učitelji brzo su se prilagodili novonastaloj situaciji te su organizirali online nastavu i koncerte, te na isti način sudjelovali na raznim natjecanjima, a online su proslavili i svoja sljedeća dva rođendana.
Stoga veseli što je sinoć Glazbena škola Milka Kelemena Slatina svoj 28. rođendan mogla ponovno proslaviti koncertom uživo, pred publikom željnom kulturnih događanja.

Svoje učenike, njihove roditelje, učitelje i ostale goste među kojima se našao i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, s veseljem je pozdravio ravnatelj slatinske Glazbene škole Antonio Brzica upoznavši ih s brojnim događanjima u školi tijekom protekle tri godine.

Tako je, između ostaloga, istaknuo kako je škola 2019. godine u suradnji s Gradom Slatinom preuzela organizaciju Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena.

Uz pandemiju, krajem 2020. godine petrinjski je potres ostavio znatne posljedice i na zgradu Hrvatskog doma u Slatini u kojemu je smještena slatinska Glazbena škola, no brzom reakcijom njezinog osnivača, Grada Slatine i gradonačelnika Ostrošića ista je u vrlo kratkome vremenu sanirana.

Početkom ove školske godine Glazbena škola Milka Kelemena ostvarila je svoj dugo zacrtani cilj te otvorila Područni odjel u Voćinu, a imala je i značajna ulaganja u zgradu svog Područnog odjela u Orahovici.

Brzica se nadalje osvrnuo na aktivnosti i rezultate učenika i učitelja škole te poimence pohvalio brojne učenike i njihove mentore koji su ostvarili vrhunske rezultate na brojnim natjecanjima, ali i one koji su sudjelovali u raznim drugim programima među kojima se posebno ističe izrada spota „Božić dolazi“ u izvedbi polaznika predškolskih programa i njihove učiteljice Andreje Kligl, a uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Slatine.

U nastavku svog izlaganja Brzica je govorio o školskim projektima među kojima je napomenuo kako se u PO u Orahovici trenutačno provodi Međunarodni projekt pod nazivom Kultura, glazba, sport kojim će isti biti opremljen raznom didaktičkom opremom.

13. travnja Glazbena škola Milka Kelemena Slatina bit će domaćin Međužupanijske smotre mladih pijanista glazbenih škola iz pet slavonskih županija, a u lipnju po prvi puta priprema projekt za kraj školske godine, odnosno završni koncert koji je planiran na otvorenom.

Brzica se na kraju zahvalio gradonačelnicima Slatine Denisu Ostrošiću i Orahovice Saši Risteru, načelniku Općine Voćin Predragu Filiću, Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, te pročelnici Martini Bunić, Ministarstvu znanosti i obrazovanja i ravnateljici Uprave za odgoj i obrazovanje Vesni Šerepac, na izvrsnoj zajedničkoj suradnji bez koje, kako je naglasio, ne bi ni bilo uspjeha učenika i učitelja slatinske Glazbene škole.

Veliku zahvalu je uputio i učenicima škole i njihovim roditeljima te svim djelatnicima, a posebne čestitke uputio je prof. Sandri Pavić u prigodi 25. obljetnice njezinog rada u slatinskoj Glazbenoj školi.

Potom je riječ prepustio gradonačelniku Slatine Denisu Ostrošiću koji se tom prigodom zahvalio na požrtvovnosti i trudu, te kontinuiranom radu koji je donio brojne uspjehe koji pronose ime Glazbene škole Milka Kelemena i grada Slatine diljem Hrvatske i šire, ravnatelju, svim učiteljima, mentorima i ostalim djelatnicima škole, učenicima i njihovim roditeljima, te im čestitao Dan škole.

U nastavku večeri uslijedio je koncert koji su pripremili učenici i učitelji škole te su posjetitelji mogli uživati u 16 točaka mladih glazbenika uz korepetitorsku pratnju prof. Josipa Jagušića i Martine Tepeš.

Nastupili su:

 • David Jukić, 1.r. klavira – učitelj Miloš Cvjetković, prof.
 • Maja Funtek, 2.r. violine – učiteljica Ines Jagec, prof.
 • Elena Boronjek, 5.r. klarineta – učiteljica Petra Fürnstein, mag. mus.
 • Klara Košćak, 2.r. tambure – učiteljica Korana Perlić, prof.
 • Rene Milaščević, 2.r. klavira – učitelj Miloš Cvjetković, prof.
 • Ian Maleković, 5.r. trombona – učiteljica Jelena Škvorc, mag. prof.
 • Lilian Jagić i Irina Radijevac, 3.r. gitare – učitelj Siniša Ivček, prof.
 • Matea Funtek, 3.r. tambure – učiteljica Martina Tepeš, mag. mus.
 • Kvintet harmonika: Toni Podnar
                                 Leo Bračun
                                 Filip Marić
                                 Filip Čes
                                 i David Holeš – učitelj Robert Čavlović, mag. mus
 • Hana Pavličević, 4.r. tambure – učiteljica Korana Perlić, prof.
 • Iva Drokan, 6.r. flaute – učiteljica Toska Lumezi, mag. mus.
 • Darija Šimara, 6.r. violine – učiteljica Ines Jagec, prof.
 • Damjan Krupa, 6.r. klavira – učitelj Josip Jagušić, mag. mus.
 • Jakov Vašiček, 5.r. saksofona – učiteljica Veronika Brzica
 • Josip Brajnović, 5.r. tambure – učiteljica Martina Tepeš, mag. mus.
 • Kvartet saksofona: Dora Bačani – sopran saksofon
                                Jakov Vašiček – alt saksofon
                                Karlo Martinović – tenor saksofon
                                i Karlo Roko Tepeš – alt saksofon – učiteljica Veronika Brzica.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button