NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina 27. listopada priprema koncert – Gordan Tudor & Mislav Režić

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina u četvrtak, 27. listopada 2022. godine priprema koncert Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari.

Koncert će se uz potporu  Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske održati u koncertnoj dvorani škole s početkom u 19.30 sati.

PROGRAM

Stephen Goss (1964.)              Motherlands

Chiel Meijering (1954.)           Autobahnkrieg

Juraj Marko Žerovnik (1992.)  Filaments

Mirela Ivičević (1981.)             DD (dominosa doubletime)

Steve Reich (1936.)                 Electric counterpoint I
                                               New York counterpoint III

Davor Branimir Vincze (1983.) Ec(h)otrash

Radiohead                              Weird Fishes / Arpeggi
                                               Exit Music (For A Film)

Ivan Božičević (1961.)            Hunter‟s Moon

Gordan Tudor jedan je od vodećih glazbenika svoje generacije, aktivan kao solist, skladatelj, komorni glazbenik i pedagog. Studirao je na MA u Zagrebu, u klasi profesora Dragana Sremca. Ljeto 2002. provodi na usavršavanju kod Eugene Rousseaua na Mozarteumu u Salzburgu. Gordan nastavlja studij saksofona na Conservatorium van Amsterdam kod Arna Bornkampa gdje i diplomira uz najviše pohvale. Kao stipendist Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten, usavršava se u Parizu na CNSMD kod Claudea Delangla. Nastupao je po Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima te kao solist s mnogim orkestrima i ansamblima. Gordan je alt saksofonist hvaljenog Papandopulo kvarteta te sopran saksofonist Tria GIG. Dobitnik je brojnih prvih nagrada na državnim i meĎunarodnim natjecanjima meĎu kojima se ističu Grand Prix Alpe Dunav Adria, Nagrada PBZ-a i Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog hrvatskoga glazbenika, Grand Prix Lions Cluba, Rektorova nagrada, Nagrada Judita, Nagrada Marenostrum u Berlinu, godišnja nagrada za mlade skladatelje Fonda Rudolf i Margita Matz, Diploma Milka Trnina, Grand Prix na 3rd Berliner International Music Competition te pet nagrada Porin. Trenutno vodi meĎunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) te je umjetnički voditelj ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS kojeg je osnovao pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Često održava majstorske seminare u Hrvatskoj i inozemstvu (Gnessin Academy Moskva, Royal Conservatoire Antwerpen, Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, Zurich University of the Arts i dr.) te je redoviti član ocjenjivačkih sudova na meĎunarodnim glazbenim natjecanjanjima. Kao reproduktivni umjetnik praizveo je četrdesetak skladbi hrvatskih i stranih autora, a kao skladatelj okušao se u raznim žanrovima i kombinacijama instrumenata te su mu skladbe izvedene na svim kontinentima. Gordan je ekskluzivni Selmer Paris i D‟Addario Woodwinds Artist.

www.gordantudor.com

Mislav Režić jedan je od vodećih hrvatskih gitarista. Vodi veoma aktivnu meĎunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač.

Nastupa kao solist i s orkestrima po gradovima cijele Evrope : Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu, Zagrebu, itd. Interes za izvoĎenjem različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Neki od glazbenika s kojima nastupa su : udaraljkaši Pepe Garcia i Diego Espinosa, gitaristi Jose Maria Ramirez i Antonis Hatzinikolau, čembalistica Cvetanka Sozovska, sopranistica Georgia Balabini, mezzo-sopranistica Tanja Šimić, bariton Jussi Lehtipuu, flautisti Antigoni Tsalla i Gregor Schulenburg, violinistica Laura Vadjon, violist Wladimir Kossjanenko, ansambl Ergon. Član je i jedan je od utemeljitelja ansambala “Machetes” (Den Haag) i “Tetttix” (Atena) koji se bave izvoĎenjem suvremene glazbe. Skladatelji Vlado Sunko, Nikoleta Chatzopoulu, Michalis Paraskakis i Sofia Avramidou posvetili su mu svoja djela. Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša kao najbolji student u generaciji. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea. Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na meĎunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007.

Od 2013. predaje na meĎunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Kaštelima. Umjetnički je ravnatelj festivala “Glazbene večeri kod sv. Jeronima”. Njegov solistički nosač zvuka „Auburn‟ posvećen suvremenoj glazbi za gitaru izdanje početkom 2017. za izdavača DNA-LABEL.

Mislav Režić nastupa na klasičnim gitarama Antonis Hatzinikolau, te je ekskluzivni Hannabach umjetnik.

www.mislavrezic.com

(mf/Izvor: Glazbena škola Milka Kelemena Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button