DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Glazbena škola Milka Kelemena revijalnim koncertom „Moja Slatina je lijepa“ zaključila obilježavanje 30. obljetnice rada

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina ove godine obilježava 30. obljetnicu rada i 15 godina od otvaranja Područnog odjela u Orahovici.
Tim povodom cijela ova školska godina obilovala je raznim događanjima, odnosno manifestacijama, koncertima, radionicama, stručnim skupovima…, a kruna svega bio je sinoćnji koncert pod nazivom „Moja Slatina je lijepa“.
Koncert je održan u organizaciji Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, a pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Turističke zajednice Grada Slatine i Radio Slatine.

Unatoč lošem vremenu tijekom cijeloga dana ovaj iznimni glazbeni događaj okupio je veliki broj posjetitelja koji su uživali u koncertu u sklopu kojega su na ljetnoj pozornici uz gradsku fontanu u središtu Slatine nastupili zbor Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, predškolci, komorni sastavi, puhački orkestar, a pripremili su i točku iznenađenja.

Svečani koncert „Moja Slatina je lijepa“ ponudio je 11 točaka kroz koje su se učenici i učitelji škole predstavili popularnom, dječjom, hrvatskom narodnom i stranom glazbom, a započeo je izvedbom himne slatinske Glazbene škole imena „Glazba koja život znači“ koja je skladana povodom ove velike obljetnice.

U nastavku večeri pod vodstvom mladih voditeljica Lane Trupina i Anje Jagarinec nizale su se predivne skladbe talentiranih učenika i njihovih mentora kojima se na kraju koncerta kao i svima ostalima koji su sudjelovali u projektu „Moja Slatina je lijepa“ zahvalio ravnatelj slatinske Glazbene škole Antonio Brzica.

I ovom je prigodom učenicima i učiteljima čestitao 30. obljetnicu Glazbene škole Milka Kelemena Slatina te podsjetio na brojna događanja koja su prethodila spektakularnoj završnici obilježavanja ovoga jubileja.

Podsjetimo, izdana je prva monografija slatinske Glazbene škole čija je autorica Mirna Sabljar, a ono što će također ostati vječno zabilježeno za nove generacije je izdavanje skladbi za bisernicu i brač, autora Roberta Hrena, a čija je realizacija održana u suradnji s Hrvatskim društvom tamburaških pedagoga u čijoj je organizaciji održan i stručni skup s promocijom spomenute zbirke skladbi za tamburu.

Sam Dan škole obilježen je 21. ožujka svečanim koncertom na kojemu je po prvi puta izvedena himna škole čija je autorica teksta učenica Tara Djokić, a Damjan Krupa skladatelj. 

Od 27. do 29. svibnja realiziran je projekt Dani glazbe koji je završen svečanim koncertom domaćina i učenika gostujućih glazbenih škola s kojima slatinska Glazbena škola surađuje proteklih 30 godina.

Brzica je izrazio zadovoljstvo i ponos na sve svoje učenike i učitelje koji su se s takvom marljivošću uključili u sva spomenuta događanja kojima je Glazbena škola Milka Kelemena Slatina dostojno obilježila ovu veliku obljetnicu, te svima pokazala važnost svoga djelovanja.

Uz ovaj veliki jubilej čestitao je učenicima i njihovim mentorima koji su ove školske godine postigli vrhunske rezultate na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima, a osvojili su 13 prvih, 6 drugih i 5 trećih mjesta.

Veličanstveno je bilo samo finale koncerta koje nam je donijelo dojmljiv završetak večeri kada je premijerno prikazan spot koji su snimili zbor, polaznici predškolskih programa i učitelji prigodom obilježavanja 30 godina rada slatinske Glazbene škole.

Spot pjesme „Moja Slatina je lijepa“ nastao je u suradnji i pod pokroviteljstvom Glazbene škole Milka Kelemena i Turističke zajednice Grada Slatine na prijedlog tadašnjeg direktora iste Jurice Bosaka.
Voditeljica cijelog projekta bila je učiteljica Andrea Kligl koja je okupila učenike škole koji pohađaju zbor i predškolski program, te učitelje: Maria Novakovića, Sinišu Ivčeka, Alena Vlašičeka, Leonardu Dušak, Martinu Tepeš i kao gosta bubnjara Abela Kovačevića, a solisti su bili učenici Petra Slačanac, David Jukić i Tena Zrinščak. Za audio produkciju bio je zadužen Ivan Manjkas, a za video produkciju Stiglic Photo.

Spot je sniman na 9 atraktivnih lokacija po gradu i okolici, a pojedini su kadrovi snimljeni u ustanovama koje ove godine također obilježavaju svoje obljetnice kao što su Zavičajni muzej Slatina, Dječji vrtić Zeko Slatina, Rukometni klub Slatina, EPIcentar Sequioa Slatina i Pučko otvoreno učilište Slatina dok je glavna scena snimljena u polju kamilice Matije Gorenca.

Budući da se radi o pjesmi koja je nastala 1992. ne možemo ne prisjetiti se humanitarnog koncerta Za Slatinu održanog u Zagrebu na kojemu je Goranka Turk pročitala svoju pjesmu koju je uglazbio Zdravko Šljivac, kompozitor, dirigent, profesor i glazbenik.

Spot u produkciji slatinske Glazbene škole oduševio je okupljenu publiku u kojoj su se između ostalih našli zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i autorica pjesme Moja Slatina je lijepa, Goranka Turk Pavić koja nije mogla zamisliti bolje rođendansko iznenađenje budući da je spot premijerno prikazan upravo na njezin rođendan.

U prilogu možete pogledati kompletan program slavljeničkog koncerta Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, a spot „Moja Slatina je lijepa“ na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/GSMilkaKelemena/videos/450222321102577?locale=hr_HR

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

KONCERT „Moja Slatina je lijepa“

 1. D. Krupa: „Glazba koja život znači“
  – izvodi: Zbor i Miloš Cvjetković, prof. – klavir Dirigentica: Andrea Kligl, mag. mus.
 1. L. Richie i M. Jackson: „Mi smo taj svijet“

– izvodi: Zbor, Miloš Cvjetković, prof. – klavir, Siniša Ivček, mag. mus. – bas gitara, Leonarda Dušak, mag. mus. – gitara, Luka Mihajlović, mag. mus. – bubnjevi

Dirigentica: Andrea Kligl, mag. mus.

 1. Z. Valentin: „Dobar dan“

– izvode: predškolske grupe

Ivan Mandić – klavir, Leonarda Dušak, mag. mus. – gitara,

Siniša Ivček, mag. mus. – bas gitara, Luka Mihajlović, mag. mus. – bubnjevi

Učiteljica: Andrea Kligl, mag. mus.

 1. M. Vandekar: „Tata, kupi mi auto“

– izvode: Tesa Kovač i David Jukić, Ivan Mandić- klavir,

Siniša Ivček, mag. mus. – bas gitara, Leonarda Dušak, mag. mus. – gitara,

Luka Mihajlović, mag. mus. – bubnjevi

 1. R. Davis: „Baby shark“

– izvode: Fran Matek, Lara Lucija Škripač, Dora Smiljanić – flaute,

Anđela Hunjet – klarinet, Petra Šebalj i Anamarija Basa- saksofoni

Učiteljica: Petra Furnstein, mag. mus.

 1. V. Paljetak: „Popevke sam slagal“

– izvode: Borna Medved, Ivan Smolčić, Damjan Marković, Lea Pekić i Dorijan Dundović – kvintet harmonika

Učitelj: Robert Čavlović, mag. mus.

 1. Podravina/ obr. D. Kujundžić: „Podravska polka“

– izvode: Maks i Noa Bula – tambure

Učiteljice: Korana Perlić, prof. i Martina Tepeš, mag. mus.

Korepetitorica: Martina Tepeš, mag. mus.

 1. Narodna meksička: „La Bamba“

– izvode: Ina Pavić, Bruna Šebijanić i Milica Gaćeša – trio flauta

Učiteljica: Mirta Ostrošić

 1. H. Arlen/ obr. M. Ergotić: „Iznad duge“

– izvode: Ines Jagec, prof. – violina, Martina Tepeš, mag. mus.- brač,

Siniša Ivček, mag. mus. – bugarija, Korana Perlić, prof.- bas

 1. M. Sar: „Moj je život moja pjesma“

– izvode: Mirta Ostrošić, Petra Furnstein, mag. mus., Ines Jagec, prof.,

Martina Tepeš mag. mus., Andrea Kligl, mag. mus., Ivan Mandić- klavir,

Leonarda Dušak mag. mus. – vokal + gitara, Siniša Ivček mag. mus. – bas gitara, Luka Mihajlović mag. mus. – bubnjevi

 1. S. Foster: „Kaubojac“

– izvodi tamburaški i puhački orkestar

Dirigentica: Jelena Škvorc, mag. prof.

Učiteljice: Martina Tepeš mag. mus. i Jelena Škvorc, mag. prof.

Slatina – Druga strana očekivanja

COVER

Pjesma: Moja Slatina je lijepa

Glazba: Zdravko Šljivac

Tekst: Goranka Turk Pavić

Izvođač: Zbor, polaznici predškolskog programa, učitelji Glazbene škole Milka Kelemena i gost bubnjar Abel Kovačević, solisti: Petra Slačanac, David Jukić i Tena Zrinščak

Glazba: Ivan Manjkas, Abel Kovačević, Mario Novaković, Siniša Ivček, Alen Vlašiček, Leonarda Dušak, Martina Tepeš i Andrea Kligl

Audio Master: Ivan Manjkas

Video produkcija: Stiglic photo

Voditeljica projekta: Andrea Kligl

Pokrovitelj: Glazbena škola Milka Kelemena i Turistička zajednica Grada Slatine

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button